Tunfiskrøre, eller tunfisksalat, ble introdusert på en av mange turer sammen med Caroline – derav navnet på oppskriften. Caroline laget tunfiskrøre i en lettere utgave, men i oppskriften har jeg tatt med litt alternativer som du gjerne kan prøve.
Ingredienser
- Creme Fraiche lett 3-4 SS
- Saft av 1/2 sitron (smak til)
- 1 boks tunfisk i biter (i olje eller vann)
- 2 vårløk kuttet i tynne biter
- 1 TS rømme (smak til)
- En klype maldonsalt
- Et par klyper ristet sort pepper (eller malt sort pepper – eller kvernet rød Kampot)
- Alternativer til ingrediensene over
- Finhakket rødløk
- Litt kapers
- Majones (erstatt litt av Creme fraiche med majones)
- Rømme istedenfor Creme fraiche
- Et pas SS finhakket sylteagurk og litt av laken istedenfor sitron
Fremgangsmåte
- Bland Creme Fraiche, sitronsaft, salt, pepper, og sennep godt. Dette er sausen/dressingen
- Finhakk vårløk.
- Renn av tunfisken i et dørslag. Smuldre tunfisken i sausen.
- Ha i vårløken (spar litt til pynt)
- Bland godt, ha over i en serveringsskål og pynt med litt vårløk
Server denne på en skive godt brød, en rugsprø – alene, eller sammen med annet pålegg. Du kan bruke den i en pastasalat eller som tilbehør til andre retter, eller med pasta. Tunfisk på boks er superbillig, og når du lager denne tunfiskrøre blir det skikkelig luksus.