Hopp til innholdet

Caroline’s tunfiskrøre

Tunfiskrøre tunfisksalat

Tunfiskrøre, eller tunfisksalat, ble introdusert på en av mange turer sammen med Caroline – derav navnet på oppskriften. Caroline laget tunfiskrøre i en lettere utgave, men i oppskriften har jeg tatt med litt alternativer som du gjerne kan prøve.

Ingredienser

  • Creme Fraiche lett 3-4 SS
  • Saft av 1/2 sitron (smak til)
  • 1 boks tunfisk i biter (i olje eller vann)
  • 2 vårløk kuttet i tynne biter
  • 1 TS rømme (smak til)
  • En klype maldonsalt
  • Et par klyper ristet sort pepper (eller malt sort pepper – eller kvernet rød Kampot)
  • Alternativer til ingrediensene over
  • Finhakket rødløk
  • Litt kapers
  • Majones (erstatt litt av Creme fraiche med majones)
  • Rømme istedenfor Creme fraiche
  • Et pas SS finhakket sylteagurk og litt av laken istedenfor sitron

Fremgangsmåte

  • Bland Creme Fraiche, sitronsaft, salt, pepper, og sennep godt. Dette er sausen/dressingen
  • Finhakk vårløk.
  • Renn av tunfisken i et dørslag. Smuldre tunfisken i sausen.
  • Ha i vårløken (spar litt til pynt)
  • Bland godt, ha over i en serveringsskål og pynt med litt vårløk

Server denne på en skive godt brød, en rugsprø – alene, eller sammen med annet pålegg. Du kan bruke den i en pastasalat eller som tilbehør til andre retter, eller med pasta. Tunfisk på boks er superbillig, og når du lager denne tunfiskrøre blir det skikkelig luksus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer