Hopp til innholdet

Fiskegryte med parmesansaus

Her i huset elsker vi type alt i ett gryter, og denne gryten er basert på mye gode grønnsaker, god fisk og en bechamel saus tilsatt Parmigiano Reggiano – eller en steike god parmesan om du vil. Og når jeg sier gryte i denne sammenheng, så er retten bakt i ovn – og det gjør det hele til en veldig enkel og god one pot middag.

Ingredienser

  • Ca 4-500 gram filet av skrei – eller du bruker den fisken du har tilgang til
  • 1 rød, 1 grønn og en gul paprika
  • 1 medium purreløk
  • 6-8 mandelpoteter – ca 4-500 gram

Bechamelsaus med parmesan

  • ca 40 gram meierismør
  • ca 40 gram hvetemel
  • H-Melk
  • Muskatnøtt
  • Ca 70 gram finrevet Parmigiano Reggiano

Tilberedning/forberedelse.

  • Kutt opp paprikaen i rause biter
  • Kutt opp purreløken i rause skiver/biter
  • Vask poteten godt og kutt den i 2.3 mm skiver på mandolin (eller med kniv)
  • Del opp fisken i passe stykker – ikke for store
  • Når dette er forberedt, så:
  • Forvell potetsskivene i godt salta vann i ca 2 minutter – hell av vannet og ha kaldt vann over potetene i kaserollen
  • Legg ingrediensene lagvis i gryta
    • Potetskiver – sil av vannet først
    • Purreløk
    • Paprikabiter
    • Skrei (krydre med maldonsalt og rød kampot pepper
    • Gjenta det samme en gang til – skreien ligger på toppen til slutt

Tilberedning bechamelsaus med parmesan

  • Smelt smøret i en panne på medium varme
  • Ha i melet, og bland det godt inn i smøret med en visp
  • Spe forsiktig med H-melk – litt om gangen – rør godt mellom hver gang
  • La koke mellom hver gang – og spe videre
  • Gjenta til du har en bechamelsaus som er litt tynn
  • Smaksett med ca 1/2 revet muskatnøtt, maldonsalt og rød kampot pepper
  • Ha ca 75% av parmesanen
  • Rør inn i bechamelsausen til den er godt blandet

Sluttføring

  • Hel bechamel sausen over gryta. Bechamelsausen er litt mektig, så du kan godt begrense mengden du har i gryta – evt så begrenser du det når du serverer det på tallermenen – men den er sabla god da…
  • Strø resten av parmesanen over
  • Stekes på 200 grader varmluft til det bobler godt langs kannten i formen, og til parmesanen på toppen har fått god farge.
  • Mens gryta steker rydder du og vasker over benken 🙂
  • Bon apetitt

2 kommentarer til “Fiskegryte med parmesansaus”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer