Her i huset elsker vi type alt i ett gryter, og denne gryten er basert på mye gode grønnsaker, god fisk og en bechamel saus tilsatt Parmigiano Reggiano – eller en steike god parmesan om du vil. Og når jeg sier gryte i denne sammenheng, så er retten bakt i ovn – og det gjør det hele til en veldig enkel og god one pot middag.
Ingredienser
- Ca 4-500 gram filet av skrei – eller du bruker den fisken du har tilgang til
- 1 rød, 1 grønn og en gul paprika
- 1 medium purreløk
- 6-8 mandelpoteter – ca 4-500 gram
Bechamelsaus med parmesan
- ca 40 gram meierismør
- ca 40 gram hvetemel
- H-Melk
- Muskatnøtt
- Ca 70 gram finrevet Parmigiano Reggiano
Tilberedning/forberedelse.
- Kutt opp paprikaen i rause biter
- Kutt opp purreløken i rause skiver/biter
- Vask poteten godt og kutt den i 2.3 mm skiver på mandolin (eller med kniv)
- Del opp fisken i passe stykker – ikke for store
- Når dette er forberedt, så:
- Forvell potetsskivene i godt salta vann i ca 2 minutter – hell av vannet og ha kaldt vann over potetene i kaserollen
- Legg ingrediensene lagvis i gryta
- Potetskiver – sil av vannet først
- Purreløk
- Paprikabiter
- Skrei (krydre med maldonsalt og rød kampot pepper
- Gjenta det samme en gang til – skreien ligger på toppen til slutt
Tilberedning bechamelsaus med parmesan
- Smelt smøret i en panne på medium varme
- Ha i melet, og bland det godt inn i smøret med en visp
- Spe forsiktig med H-melk – litt om gangen – rør godt mellom hver gang
- La koke mellom hver gang – og spe videre
- Gjenta til du har en bechamelsaus som er litt tynn
- Smaksett med ca 1/2 revet muskatnøtt, maldonsalt og rød kampot pepper
- Ha ca 75% av parmesanen
- Rør inn i bechamelsausen til den er godt blandet
Sluttføring
- Hel bechamel sausen over gryta. Bechamelsausen er litt mektig, så du kan godt begrense mengden du har i gryta – evt så begrenser du det når du serverer det på tallermenen – men den er sabla god da…
- Strø resten av parmesanen over
- Stekes på 200 grader varmluft til det bobler godt langs kannten i formen, og til parmesanen på toppen har fått god farge.
- Mens gryta steker rydder du og vasker over benken 🙂
- Bon apetitt
Denne skal testes allerede fredag!
Moro – må få høre hva du synes 🙂