Her får du en oppskrift på ei enkel og veldig veldig god ostekake som har fulgt oss i mange år. Brynhild serverte denne mange ganger i ulike arrangement på jobben til kona, og etterhvert fikk vi oppskriften for å lage den selv. Kaka har spredt seg i vår omgangskrets, og da som en favoritt hos mange.
Endelig får også du tilgang til oppskriften på denne nydelige kaken.
Ingredienser
- Bunn:
- 100 gram smør
- 100 gram Hasselnøtter
- 100 gram havregryn
- 100 gram sukker
- Ostekrem
- 1 pakke Philadelphia naturell smøreost vanlig størrelse
- 1,5 dl Melis
- 1 pakk fløte 3 dl
- 1 ts vaniljesummer
- Topping
- Bær – kan være:
- Frosne usukrede blåbær – dette brukte Brynhild
- Ferske jordbær som på bildet her
- Ferske bringebær
- Eller annen topping som du liker
- Bær – kan være:
Fremgangsmåte:
- Ingrediensene til bunnen brunes i stekepanne til det får litt farge. Hvis du steker det for mye vil sukkeret gjøre at bunnen blir veldig hard – da steker du mindre neste gang. Presses sammen i bunnen av en rund kake/springform på ca 24 cm. Jeg legger springformen (uten bunn) rett på kakefat med bunnen på springformen opp.
- Ingrediensene til ostekremen piskes til krem. Kremen skal holde, men må ikke bli for hard/fast.
- Når bunnen har kjølt seg ned has ostekremen over.
- Kaken toppes med bær slik at det er litt raust med bær på kaken
Lykke til!