Hopp til innholdet

Brynhilds Ostekake

Brynhilds ostekake

Her får du en oppskrift på ei enkel og veldig veldig god ostekake som har fulgt oss i mange år. Brynhild serverte denne mange ganger i ulike arrangement på jobben til kona, og etterhvert fikk vi oppskriften for å lage den selv. Kaka har spredt seg i vår omgangskrets, og da som en favoritt hos mange.

Endelig får også du tilgang til oppskriften på denne nydelige kaken.

Ingredienser

  • Bunn:
    • 100 gram smør
    • 100 gram Hasselnøtter
    • 100 gram havregryn
    • 100 gram sukker
  • Ostekrem
    • 1 pakke Philadelphia naturell smøreost vanlig størrelse
    • 1,5 dl Melis
    • 1 pakk fløte 3 dl
    • 1 ts vaniljesummer
  • Topping
    • Bær – kan være:
      • Frosne usukrede blåbær – dette brukte Brynhild
      • Ferske jordbær som på bildet her
      • Ferske bringebær
      • Eller annen topping som du liker

Fremgangsmåte:

  • Ingrediensene til bunnen brunes i stekepanne til det får litt farge. Hvis du steker det for mye vil sukkeret gjøre at bunnen blir veldig hard – da steker du mindre neste gang. Presses sammen i bunnen av en rund kake/springform på ca 24 cm. Jeg legger springformen (uten bunn) rett på kakefat med bunnen på springformen opp.
  • Ingrediensene til ostekremen piskes til krem. Kremen skal holde, men må ikke bli for hard/fast.
  • Når bunnen har kjølt seg ned has ostekremen over.
  • Kaken toppes med bær slik at det er litt raust med bær på kaken

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer