Denne sausen laget jeg etter å ha besøkt en av verdens aller beste pizzakokker – Franco Pepe som driver restauranten Pepe in Grani i en liten by som heter Caiazzo ca en time fra Napoli. Hvis jeg skal gi bare en anbefaling om pizzarestauranter du må besøke – ja så er Pepe in Grani et førstevalg.
Franco Pepe var med i Netflix serien Chef’s table Pizza – en serie som jeg sikkert har sett 10 ganger ;-). I serien ser man Franco Pepe forklare sin signatur pizza – Margherita Sbagliata. En av de tingene du ser på pizzaen er at det ikke er fersk basilikum på den – men en basilikumsaus. Årsaken til at han gjorde dette var at en av de tingene som veldig ofte ligger igjen etter at pizzaen er fortært er – ja du tenkte rett – den ferske basilikumen.
Reten om denne fantastiske pizzakokken og hans pizzaer finner du ut av ved å se serien 🙂
Hvordan lager du så den?
- Riv av bare bladene fra en fyldig potte fersk basilikum og ha de i en foodprosessor – jeg bruker 4 potter
- Tilsett ca 1-2 ss god olivenolje pr potte basilikum (jeg bruker flere potter, for min foodprosessor klarer ikke bare en ..)
- Kjør til du får en jevn og litt løs masse – men konsistensen skal være slik at den ikke renner utover
- Ha blandingen over i en kjele
- Varm blandingen forsiktig – rør underveis – til den når 60+ grader
- La blandingen kjøle seg litt ned
- Ha over på sprutbflaske
- Sett på kjøl – der holder den seg fint et par måneder hos meg – ta den ut i litt god tid før du skal bruke den
- Jeg har ikke prøvd å fryse den – men vil tro at det kan fungere
Fantastiske oppskrifter 😃
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding – veldig fint at du liker oppskriftene 🙂