Hopp til innholdet

Enkel og supergod fiskegryte

Enkel og supergod fiskegryte

Enkel og supergod fiskegryte er virkelig et riktig navn – for denne fiskegryten er lett og rask å lage – og den en rett ut nydelig!

Ingredienser (ca 4 porsjoner)


  • 800g fiskefilet uten bein og skinn. Jeg liker veldig godt å ha sei i denne, men torsk fungerer minst like bra.
  • 2 ss fersk timian
  • 4 medium gulerøtter
  • 1 purreløk
  • 1,5 dl vann
  • 2 ts maisenna sausejevner
  • 2 dl creme fraiche – gjerne lett
  • ca 1 ts salt
  • ca 1/2 ts pepper grovmalt
  • Saft av 1/4 sitron
  • Krydder er kun veiledende – dette må du smake deg frem til. Jeg syns det er bedre å heller krydre denne på tallerken istedenfor å ha alt for mye krydder (spesielt salt) i gryten under tilberedning.

Fremgangsmåte enkel og supergod fiskegryte

  • Del opp fiskefileten i passe serveringsstykker
  • Kutt gulrot i skiver
  • Kutt purreløken i ringer
  • Ha vannet i en litt vid gryte, eller du kan bruke en stekepanne med høye kanter
  • Ha i gulrot, og la den koke i et par minutter under lokk
  • Ha i purreløken
  • Alternativ: Du kan også frese gulrøtter og purreløk i litt olje og smør, og ha over krydder før du har vann i gryta. Dette vil gi litt ekstra smak.
  • Rør maisennajevneren inn i creme fraichen sammen med halvparten av timian, salt og pepper. Salt og pepper kan også strøs over fiskebitene slik at de får ligge og trekke smak.
  • Hell blandingen over grønnsakene, og gi det et oppkok.
  • Ha fisken i gryten, og la småputre under lokk til alt er mørt – ca 10 min. Hvis væsken ikke dekker fisken bør du snu den en gang i løpet av koketiden. Ha i saften av 1/4 sitron når koketiden er over – rør den forsiktig inn
  • Dryss over resten av timian, litt salt og pepper rett før servering

Server fiskegryten me en kokt melen potet – her blir det gjerne en god mandelpotet. Ha en salt og pepperbøsse på bordet. Bon apetit!


Enkel og supergod fiskegryte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer