Enkel og supergod fiskegryte er virkelig et riktig navn – for denne fiskegryten er lett og rask å lage – og den en rett ut nydelig!
Ingredienser (ca 4 porsjoner)
- 800g fiskefilet uten bein og skinn. Jeg liker veldig godt å ha sei i denne, men torsk fungerer minst like bra.
- 2 ss fersk timian
- 4 medium gulerøtter
- 1 purreløk
- 1,5 dl vann
- 2 ts maisenna sausejevner
- 2 dl creme fraiche – gjerne lett
- ca 1 ts salt
- ca 1/2 ts pepper grovmalt
- Saft av 1/4 sitron
- Krydder er kun veiledende – dette må du smake deg frem til. Jeg syns det er bedre å heller krydre denne på tallerken istedenfor å ha alt for mye krydder (spesielt salt) i gryten under tilberedning.
Fremgangsmåte enkel og supergod fiskegryte
- Del opp fiskefileten i passe serveringsstykker
- Kutt gulrot i skiver
- Kutt purreløken i ringer
- Ha vannet i en litt vid gryte, eller du kan bruke en stekepanne med høye kanter
- Ha i gulrot, og la den koke i et par minutter under lokk
- Ha i purreløken
- Alternativ: Du kan også frese gulrøtter og purreløk i litt olje og smør, og ha over krydder før du har vann i gryta. Dette vil gi litt ekstra smak.
- Rør maisennajevneren inn i creme fraichen sammen med halvparten av timian, salt og pepper. Salt og pepper kan også strøs over fiskebitene slik at de får ligge og trekke smak.
- Hell blandingen over grønnsakene, og gi det et oppkok.
- Ha fisken i gryten, og la småputre under lokk til alt er mørt – ca 10 min. Hvis væsken ikke dekker fisken bør du snu den en gang i løpet av koketiden. Ha i saften av 1/4 sitron når koketiden er over – rør den forsiktig inn
- Dryss over resten av timian, litt salt og pepper rett før servering
Server fiskegryten me en kokt melen potet – her blir det gjerne en god mandelpotet. Ha en salt og pepperbøsse på bordet. Bon apetit!