Pasta med kylling og pecorino er en enkel men veldig sunn og god pastarett – her brukte jeg en veldig god fullkornspasta. Trikset i denne pastaretten er å bruke pasta av god kvalitet, men i tillegg å utnytte pastavannet som inneholder stivelse. Pastavannet i retten, sammen med litt pecorino, gjør at du får en kremete konsistens uten å bruke fløte. Og – når jeg lager pasta så har jeg alltid pastaen over i sausen og lar den trekke med – dette gjør at pastaen trekker til seg smak.
Tørket pasta er helt utmerket å bruke i pastaretter, men jeg syns mye av det du finner rundt om i butikkene ikke er av god kvalitet. For meg så er valget enkelt – jeg bruker gjerne en tikroning eller to på å kjøpe god tørket pasta. Du finner mye god pasta her: Pasta Arkiver – Steike god mat
Ingredienser, 2 porsjoner
- 150-200 gram fullkornspasta
- 1 kyllingbryst – eller annet kyllingkjøtt
- 1 liten rødløk
- 2 små gulrøtter
- Pecorino – 50 – 100 gram
- 1/2 – 1 sitron
- 1 god neve søte cherrytomater
- Maldonsalt
- Ristet sort pepper (jeg gjentar det gjerne – hvis du aldri har prøvd å riste sort pepper så gå inn på linken her og prøv – det vil du aldri angre på)
- Etter bildene under kommer den skriftlige beskrivelsen av fremgangsmåten – i tillegg ligger det en kort tekst på hvert bilde.
Fremgangsmåte pasta med kylling og pecorino
- Skrell gulrot, og del den opp i små terninger. Løken kuttes opp i små biter – ikke helt finhakket. Cherrytomatene deles i 2. Kyllingen deles opp i litt små biter
- Kok opp en stor kjele med vann og en liten neve med grovsalt, Ha i pastaen og kok den et minutt eller to kortere enn hva anvisningen sier. Den skal være al dente når den serveres.
- Varm opp stekepannen, og stek kyllingen på god varme til den blir karamellisert i overflaten. Ha i gulrot og la den steke med et par minutter slik at den også får farge. Jeg bruker 50/50 olje og smør i panna når jeg steker, men her kan du gjerne bruke bare olje.
- Ha i tomatene og rødløken
- Krydre med maldonsalt og ristet sort pepper, og press i saften av 1/2 – 1 sitron. Trykk sammen cherrytomatene slik at du får ut saften i de
- Ha en liten øse med pastavann i stekepannen og revet parmesan. Bland dette godt inn, og la det koke inn litt. Dete blir kremete
- Bruk en klype og løft pastaen rette fra kasserollen og over i stekepannen – det skal komme med litt pastavann. Bland godt og la trekke med et minutt eller to
- Anrett Pasta med saus/fyll på to tallerkener med å bruke en klype. Du får ikke med alle ingrediensene i stekepanna, så disse har du over til slutt – også den kremete sausen
- Riv litt pecorino over retten, og pynt med litt finhakka gressløk (eller noe annet du har som passer)
- Buon apetito