Hopp til innholdet

Steike god biffsalat

Steike god biffsalat

Steike god biffsalat er min versjon av en salat som du gjerne kan lage på det du har i kjøleskapet akkurat nå – men jeg anbefaler deg å prøve den slik som her. Det du får til overs trenger du ikke å bekymre deg over – det bruker du bare i en salat i morgen.

Jeg ser at det er noen oppskrifter der ute hvor biffen som brukes i biffsalat er veldig lite stekt – noen ganger heller det mot kategorien rara (eller rå om du vil). Personlig syns jeg ikke det er noe særlig i salat da dette fort vil kunne se litt uappetittlig ut for mange.


Steike god biffsalat

På bildet over ser du den store utgaven av olivenoljekanne – et must på kjøkkenet spør du meg. Kannen finnes i 2 størrelser, og begge finner du her.

Ta deg gjerne en tur innom nettbutikken min hvor du finner mye bra utstyr og råvarer: Butikk – Steike god mat


Ingredienser 2 porsjoner

  • 1 Entrecote ca 300 gram
  • 1/2 Squash
  • 1/2 Aubergine
  • 1 liten rød paprika
  • 1 stor neve brødkrutonger – de kan du selvsagt lage selv, eller kjøpe ferdige som jeg gjorde her
  • 1 beger Apetina fetaost i lake med olivenm og hvitløk
  • 1/2 beger cherrytomater eller lignende
  • 1/3 agurk
  • Sitron
  • 1/2 pose ruccola salat
  • 1/2 pakke crispisalat
  • Maldonsalt
  • Ristet sort pepper


Fremgangsmåte Steike god biffsalat

  • Finn frem en god bolle
  • Rive opp salaten, kutt paprika og agurk i passe biter, og ha alt i bollen.
  • Del cherrytomatene i 2, og ha de i bollen. Krydre blandingen med maldonsalt og ristet sort pepper og vend inn.
  • Åpne fetaost begeret, og ta ut hvitløken for å finhakke den. Ha hvitløk og alt i begeret i bollen. Bland forsiktig
  • Kutt Aubergine og Squash i passe terninger, legg de i en egnet beholder, og press saften av 1/2 sitron over. Bland godt
  • Legg entrecoten uten krydder i en tørr panne. Stek til den får fin skorpe og slipper pannen, snu og gjør det samme (hvis du har tid så tar du ut entrecoten og lar den hvile i 10 minutter). Ha så i litt smør i panna, reduser varmen og stek den videre til den er medium +. Krydre entrecoten godt med maldonsalt og ristet sort pepper. Hvis du lurer på hvordan du får biffen riktig stekt, så kan du se beskrivelse av fingertrikset (Kilde: kiwi.no)
  • Ta entrecoten ut av panna, og lagg den til hvile i ca 10-15 minutter
  • Ha terningene av squash og aubergine i stekepanna, krydre med maldonsalt og ristet sort pepper, og la de stekes på litt god varme slik at de får fin farge – de trenger ikke lang tid i panna! Ta pannen av varmen
  • Entrecoten deles opp i fine strimler
  • Ha krutongene og ca 2/3 av squash/aubergine i salatbollen og vend det inn.
  • Anrett salaten på tallerken, fordel resten av aubergine/squash over, og legg biffstimlene på til slutt. Risle over litt god olivenolje, og ha en klype maldonsalt og litt pepper over.
  • Bon apetitt!

Fingertrikset.

Fingertrikset

Hold pekefingeren på muskelen under tommelen på motsatt hånd. Ved å klemme en og en finger mot tommelen, kjenner du da ulik grad av fasthet i muskulaturen. Sammenlign fasthetsgraden med biffen på grillen, og du kan kjenne hvor godt stekt den er.

  • Rå – ingen finger mot tommelen
  • Medium minus – pekefingeren mot tommelen
  • Medium – langfingeren mot tommelen
  • Medium pluss – ringfingeren mot tommelen
  • Gjennomstekt – lillefingeren mot tommelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer