Steike god biffsalat er min versjon av en salat som du gjerne kan lage på det du har i kjøleskapet akkurat nå – men jeg anbefaler deg å prøve den slik som her. Det du får til overs trenger du ikke å bekymre deg over – det bruker du bare i en salat i morgen.
Jeg ser at det er noen oppskrifter der ute hvor biffen som brukes i biffsalat er veldig lite stekt – noen ganger heller det mot kategorien rara (eller rå om du vil). Personlig syns jeg ikke det er noe særlig i salat da dette fort vil kunne se litt uappetittlig ut for mange.
På bildet over ser du den store utgaven av olivenoljekanne – et must på kjøkkenet spør du meg. Kannen finnes i 2 størrelser, og begge finner du her.
Ta deg gjerne en tur innom nettbutikken min hvor du finner mye bra utstyr og råvarer: Butikk – Steike god mat
Ingredienser 2 porsjoner
- 1 Entrecote ca 300 gram
- 1/2 Squash
- 1/2 Aubergine
- 1 liten rød paprika
- 1 stor neve brødkrutonger – de kan du selvsagt lage selv, eller kjøpe ferdige som jeg gjorde her
- 1 beger Apetina fetaost i lake med olivenm og hvitløk
- 1/2 beger cherrytomater eller lignende
- 1/3 agurk
- Sitron
- 1/2 pose ruccola salat
- 1/2 pakke crispisalat
- Maldonsalt
- Ristet sort pepper
Fremgangsmåte Steike god biffsalat
- Finn frem en god bolle
- Rive opp salaten, kutt paprika og agurk i passe biter, og ha alt i bollen.
- Del cherrytomatene i 2, og ha de i bollen. Krydre blandingen med maldonsalt og ristet sort pepper og vend inn.
- Åpne fetaost begeret, og ta ut hvitløken for å finhakke den. Ha hvitløk og alt i begeret i bollen. Bland forsiktig
- Kutt Aubergine og Squash i passe terninger, legg de i en egnet beholder, og press saften av 1/2 sitron over. Bland godt
- Legg entrecoten uten krydder i en tørr panne. Stek til den får fin skorpe og slipper pannen, snu og gjør det samme (hvis du har tid så tar du ut entrecoten og lar den hvile i 10 minutter). Ha så i litt smør i panna, reduser varmen og stek den videre til den er medium +. Krydre entrecoten godt med maldonsalt og ristet sort pepper. Hvis du lurer på hvordan du får biffen riktig stekt, så kan du se beskrivelse av fingertrikset (Kilde: kiwi.no)
- Ta entrecoten ut av panna, og lagg den til hvile i ca 10-15 minutter
- Ha terningene av squash og aubergine i stekepanna, krydre med maldonsalt og ristet sort pepper, og la de stekes på litt god varme slik at de får fin farge – de trenger ikke lang tid i panna! Ta pannen av varmen
- Entrecoten deles opp i fine strimler
- Ha krutongene og ca 2/3 av squash/aubergine i salatbollen og vend det inn.
- Anrett salaten på tallerken, fordel resten av aubergine/squash over, og legg biffstimlene på til slutt. Risle over litt god olivenolje, og ha en klype maldonsalt og litt pepper over.
- Bon apetitt!
Fingertrikset.
Hold pekefingeren på muskelen under tommelen på motsatt hånd. Ved å klemme en og en finger mot tommelen, kjenner du da ulik grad av fasthet i muskulaturen. Sammenlign fasthetsgraden med biffen på grillen, og du kan kjenne hvor godt stekt den er.
- Rå – ingen finger mot tommelen
- Medium minus – pekefingeren mot tommelen
- Medium – langfingeren mot tommelen
- Medium pluss – ringfingeren mot tommelen
- Gjennomstekt – lillefingeren mot tommelen