Spaghetti vegetar med pesto er en pastarett hvor jeg bruker mye grønnsaker som ristet i stekepanna for å få frem litt ekstra smak og aroma. Retten er enkel, og om du ikke har de grønnsakene/urtene jeg har brukt i oppskriften – ja da tar du det du har. Hvis du liker pastaretter som denne så kan du fint bruke de samme grønnsakene over flere dager til denne pastaretten, til pølser med bakte grønnsaker som her, eller til andre retter hvor du for eksempel vil bruke bake grønnsaker.
Ingredienser
- Hjemmelaget pesto – her anbefaler jeg deg å bruke min oppskrift på Pesto i morter, men lag din egen eller kjøp ferdig. Hvis du ikke har laget pesto selv før – prøv…. Den smaker bare så utrolig mye bedre..
- 1 stor gulrot kuttes i ganske små terninger
- 2-3 hvitløksfedd som presses i en hvitløkpresse – eller finhakkes
- 2-3 store brokkolibuketter deles i små buketter – stilkene kuttes i terninger
- 1/2 oransje paprika kuttes i små terninger
- 2 sjalottløk renskes og deles i halve ringer
- 6-8 cm stor purreløk kuttes i passe biter
- 1 liten rød chili – eller en halv stor – kuttes i små biter
- Fersk timian
- Fersk gressløk
- Parmesan
- ca 2 ss rista pinjekjerner
- God spaghetti – her brukte jeg firkantet, men se mitt utvalg her: Pasta fra nettbutikken
- God olivenolje – se nettbutikken for mitt utvalg
Fremgangsmåte spaghetti vegetar med pesto
- Lag pestoen først – eller lag den gjerne dagen før
- Kok opp rikelig med vann til pastaen, og sett den på kok etter anvisningen. Her kokte den i 12 minutter
- Varm opp en sautepanne, og ha i litt rikelig med olivenolje
- Press hvitløken og ha i – la steke med ca 1/2 minutt
- Ha i gulrot og brokkoli i god og varm panne – stek det til det får litt farge
- Ha i sjalottløk, og la den frese med en liten stund
- Ha i purre, chili og paprika – la steke med noen minutter – vend ofte med en sleiv, eller vend med panna
- Ha i fersk timian – bland godt
- Grønnsakene skal ha tyggemotstand, så dette må times litt.
Ferdigstilling
- Spaghettien skal være ferdig når grønnsakene er ferdig – mao ingenting skal stå og vente/holdes varmt.
- Ta et par små øser med pastavann og ha i sautepannen – la koke litt inn (det går fort)
- Ta pastaen med en klype over i sautepannen slik at du får med litt pastavann
- Bland godt
- Anrett med revet parmesan, pinjekjerner, finhakket gressløk og fordel utover litt pesto
- Bon apetitt!