Rabarbragrøt med jordbær, pistasjnøtter og krem er en skikkelig sommerdessert som får frem minnene fra barndommen – dette var en klassiker hjemme hos oss. Denne oppskriften er en liten vri på slik jeg husker den, men jeg er helt sikker på at min mor ville ha godkjent den.
Rabarbra er en rimelig hardfør plante som vi alltid hadde tilgjengelig i hagen – og i senere tid på hytta. Har du noen du kjenner som du kan få en rot fra så kan det anbefales.
I denne oppskriften har jeg skrellet rabarbraen, men det er strengt tatt ikke nødvendig. Ved å ikke skrelle den vil du få mer farge, og ikke minst enda mer smak
Dette er en av få oppskrifter hvor jeg ikke har brukt ristet sort pepper, men etter å ha tenkt litt på det så tror jeg at det skal prøves neste gang.
Ingredienser 8 porsjoner
- Ca 8 dl rabarbra i biter. Her er rabarbraen skrellet, men det trenger du strengt tatt ikke.
- 2-3 dl sukker (smakes til)
- 1 liter vann
- 3 strøkne ss potetmel
- 3 ss kaldt vann
- 1-2 ts kanel (evt kan du bruke kanelstang). En stjerneanis kan også kokes med
- 1 kurv jordbær
- 1 pose hakkede pistasjnøtter
- Kremfløte
Fremgangsmåte rabarbragrøt med jordbær
Del halve kurven med jordbær i biter. Ha jordbærbitene, rabarbraen, 2 dl sukker og vannet (og evt kanelstang og en stjerneanis) i en passe stor kasserolle. Kok opp, og la det småputre i 8 minutter. Når den er ferdig kokt må du smake til med kanel og evt sukker. Ta ut kanelstang og evt stjerneanis. Ha potetmel og vann i en skål, og rør det godt ut før du tilsetter det litt etter litt i den kokende rabarbragrøten mens du rører. Ta kasserollen av platen og avkjøl den.
Servering
- Legg rabarbragrøt i en skål
- Ha i skiver/biter med jordbær
- Legg på litt tynnpisket krem
- Strø over knuste pistasjnøtter
Vel bekomme!