Brokkolisalat med bacon og pistasjnøtter er en sunn og god middagsrett som er relativt rask å lage, og du kan selvsagt bruke den som en del av et annet større måltid, eller som en lett lunchrett.
I denne oppskriften er det brukt gresk yoghurt – dette kan du selvsagt endre til creme fraiche hvis du ønsker
Jeg syns at denne salaten blir ekstra god når man serverer den med focaccia som følge. Du finner min oppskrift på det her: https://www.steikegodmat.no/2021/02/28/heilt-spesiell-foccacia/
Ingredienser 2-3 porsjoner
- 50 gram pistasjnøtter
- 120 gram tørrsaltet bacon i tynne skiver, og Ja den blir absolutt best med tørrsaltet bacon
- 1 dl gresk yoghurt
- 1 fedd hvitløk
- ca 2 ss kaldpresset ekstra virgin olivenolje
- Maldonsalt
- Ristet sort pepper
- 1 hel brokkoli – jeg anbefaler at du bruker fersk, men du kan også bruke frossen (men den blir litt mer vassen i smaken syns jeg)
- 1-2 epler (her kan du bruke melon også – det ble brukt her)
- 2 reddiker
Fremgangsmåte brokkolisalat med bacon og pistasjnøtter
- Finhakk hvitløken
- Kutt reddiken i tynne skiver
- Del brokkolien i passe små buketter. Ha den i kokende lettsaltet vann i ca 2 minutter. Ha den over i iskaldt vann og sørg for rask nedkjøling. Brokkolien skal ha god tyggemotstand i seg.
- Rist pinjekjernene i en stekepanne – tørr. Rist de til du ser at pinjekjernene får litt farge. For å få litt ekstra smak på de kan du ha litt olivenolje i panna på slutten, og strø over litt maldonsalt.
- Stek skivene av tørrsaltet bacon til de er sprø. Knekk de i mindre biter, og legg de p et kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø
- Bland yoghurt og hvitløk. Rør inn ca 2 ss olivenolje, 1/2 -1 ts maldonsalt (knust) og ca 1 ss ristet sort pepper. Dette kan du med fordel blande i god tid før du skal lage salaten – om så dagen før
- Bland yoghurtdressingen med brokkoli, reddik og eple
- Bland inn nesten alt av baconbiter og pistasjnøtter (det siste har du til pynt)
- Ha brokkolisalatene over i en fin serveringsbolle og dryss baconbiter og pistasjnøtter over
- Serveres med foccacia som følge – se min oppskrift her.
- Bon apetitt!