Pasta carbonara slik den skal lages er den Italienske måten å lage den på – og når du først har laget den akkurat slik vil du aldri gjøre det annerledes… tro meg..
Her bruker man spagetti som basis, guanciale som stekes varsomt, og sist men ikke minst så brukes det ikke fløte. Den kremete konsistensen får man ved å tilsette kokevann fra pastaen i egg/pecorino blandingen.
Og du – ikke bruk bacon. Guanciale eller pancetta er ikke røkt, og bacon vil dermed gi en smak som ikke gir deg en skikkelig carbonara. Les mer om guanciale her.
Ingredienser pr person
- 100 g tørket spaghetti
- 50 gram pecorino – du kan evt bruke pecorino og parmesan 50/50
- 1 egg + 1 egg ekstra på hele middagen
- 50 gram guanciale – evt kan du bruke pancetta. Jeg syns denne mengden er passe, men her kan du selvsagt bruke mer.
- Ristet sort pepper
Til 3 personer som jeg laget her så blir ingrediensene som følger:
- 300 gram spaghetti
- 150 gram pecorino
- 4 egg
- 150 gram guanbciale – kjøp det her.
- Ristet sort pepper – har du ikek laget ristet sort pepper bruker du kvernet sort pepper – men prøv ristet en gang 🙂
Se fremgangsmåte etter videoene/bildene
Fremgangsmåte pasta carbonara slik den skal lages
- Gjør klar en kasserolle med rikelig mengde vann til pastaen. Ha i litt grovsalt (vannet trenger ikke å være veldig salt da du får med deg en del salt fra pecorinoen)
- Del guancialen i staver som vist i videoene over
- Knekk eggene i en bolle
- Rasp pecorinoen så fint som mulig – prøv å unngå lange strimler
- Ha pastaen i kokevannet og sett klokken på 11 minutter (følg anvisningen). På denne tiden rekker du å gjøre ferdig alt under – hvis pastaen skal kokes kortere må du vente litt følr du setter den på kok.
- Legg guancialen i kald stekepanne – sett på middels varme. Den skal varmes sakte opp, og etterhvert ser du at den slipper fettet – da vil den stekes i fettet og bli crispy (det skal den være). Like før du har pastaen over guancialen tar du ut litt av den for pynt til slutt.
- Rett før pastaen er ferdig kokt pisker du eggene sammen med en gaffel til de er godt blandet.
- Pisk inn den revne pecorinoen til en jevn og fin blanding
- Når pastaen er ferdig tar du den med en klype over i stekepannen med gunancialen (som nå skal være sprø). Når du gjør dette tar du pannen av varmen. Litt vann skal følge med, og bland sammen i pannen. La blandingen stå i ca 20 sek mens du forbereder egg/pecorino blandingen
- Ta en full øse med pastavann og hell over egg/pecorinoblandingen i bollen. Tilsett en rikelig mengde ristet sort pepper. Pisk godt sammen med en gaffel til du har en fin og kremete blanding.
- Sett stekepannen tilbake på middels varme
- Tilsett eggeblandingen, og sørg for å røre rundt i stekepanna kontinuerlig – du skal ikke ha eggerøre.. Kokebvannet fra pastaen gjør at du får en fin kremete konsistens, og når du ser at blandingen er god og varm, konsistensen er kremete så er en ferdig – slå av platen
- Anrett carbonaraen på varme tallerkener. Ha litt ekstra av kremen fra panna på toppen. Pynt med den guancialen du tok til side. Dryss sort pepper over.
- Bon apetitt