Burger på malt storfe er laget på kjøtt fra storfe som har sett midnattssola – i alle fall var det argumentet som fikk meg til å kjøpe fra denne bonden første gang :-). Som en del av esken med kjøttet som kom tilbake fra slakteriet var det 1 kg poser med malt storfekjøtt – og det gikk i burgeren her. Og seriøst – denne måten å lage burger på er like enkel som den er genial i forhold til smak og saftighet.
Burgerbrød
Når vi lager burger hjemme så blir det aldri like godt uten hjemmelaga burgerbrød. Her brukte jeg min egen oppskrift på skikkelig gode brød, men kutta ut smøret for å få en lettere utgave – oppskriften finner du her: Godt hamburgerbrød. Jeg simpelthen elsker disse burgerbrødene.
Ingredienser burger på malt storfe
- Godt hamburgerbrød
- Rosenkål
- Poteter – gulløye eller mandel
- Reddik
- God salat – her brukte jeg en pose ferdig vasket Feldsalat mix
- Tomat
- 1 kg malt storfekjøtt (du kan selvsagt bruke kjøttdeig her, men har du mulighet – mal kjøttet selv)
- Maldonsalt
- Ristet sort pepper
- 3 egg
- 100 gram revet parmesan
- Brødrasp – eller hvis du har litt tørt brød så mal opp det istedenfor
Fremgangsmåte
- Potetene vaskes godt (skallet på), og deles i 4 båter
- Ha over en god olivenolje, et par tre klyper knust Maldonsalt, og bland godt inn.
- Legg potetbåtene i en ildfast form med innmaten opp. Dryss over litt Aleppo pepper – eller bruk også gjerne ristet sort pepper.
- Sett de inn i forvarmet ovn over/under varme, 225 grader. Stekes ca 30 min.
- Begynn så med burgeren. Knekk i 3 egg, ha i 3 gode klyper knust maldonsalt, 3-4 klyper ristet sort pepper, 3 toppa spiseskjeer brødrasp og ca 100 gram revet parmesan. Klem alt godt sammen med hendene til du får en jevn fin masse.
- Form farsen til 6 burgere på 200 gram
- Rensk rosenkålen for de ytterste bladene ved å kutt litt av stilken. Del rosenkålene i 2
- Del opp tomat i passe tykke skiver – 2 til hver burger
- Vask reddik og del den i tynne skiver
Ferdigstilling burger på storfe
- Dette timer du slik at burgere med tilbehør er ferdig ca samtidig som potetene
- Forvarm stekepanne til 3/4 varme. Ha i olje/smør 50/50 (du kan selvsagt kutte smøret..
- Legg i de 6 burgerne, og klem de ned slik at du får 6 ganske solide burgere
- Stek de til du får fin karamellisert overflate på begge sider, skru ned og etterstek til du får se stekt slik du liker de. Gjennomstekt burger vil normalt kreve ca 4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen). Stek med de halve rosenkålene etter at varmen er satt litt ned slik at de også får fin stekefarge. Krydre de mel litt maldonsalt når ferdig.
- Del hamburgerbrød, legg 2 tomatskiver i bunnen før du legger burgeren oppå. Ha litt salat på toppen og legg på den andre delen på toppen
- Anrett som på bildet…
- Bon appetitt