Pizza med parmaskinke er en ny topping fra Steike god mat hvor den toppes med kalde ingredienser. Her består siste topping av parmaskinke, rødløk og revet parmesan. Alternativ ingrediens her er å bruke ricotta istedenfor revet parmesan. Toppingen avsluttes med å risle en god olivenolje over – se mine oljer i butikken her: Du søkte etter olivenolje – Steike god mat
Pizzaen er basert på min oppskrift på Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en veldig fin skorpe på den. Jeg bruker mye Dallagiovanna La Napoletana – se mer her, Le5 Stagioni Napoletana – se mer her samt Caputo Cuoco – se mer her.
Jeg har etterhvert en anselig samling oppskrifter på pizzatopping – de kan du se på her: https://www.steikegodmat.no/category/oppskrifter/pizza/pizzatoppinger/
Verdens beste og enkleste pizzasaus
Denne pizzaen er basert på min oppskrift på verdens enkleste og beste pizzasaus. Denne pizzasausen bruker jeg veldig mye, og det er på grunn av at den er like genial som den er enkel – men viktigst av alt så smaker den veldig godt.
Ingredienser
- Min napolitanske pizzadeig
- Verdens beste og enkleste pizzasaus
- Fiordilatte kubetti eller Mozzarella kubetti
- Etter steking:
- Parmaskinke
- Ruccola – eller bruk gjerne baby leaf blanding (spinat)
- Syltet rødløk
- Parmesan
- God olivenolje
Utbaking og første topping
Topping etter steking
Når du bruker olivenolje i matlagingen så vil jeg anbefale deg olivenoljekannen som du ser i filmen over.
Steike god mat
Fremgangsmåte Pizza med parmaskinke
- Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, – her presses luften ut. Pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
- Smør utover 2-3 ss av pizzasausen som du har laget på forhånd. Eller bruk gjerne denne doseringsskjeen.
- Spre ca 50-80 gram ost ut over pizzasausen – Jeg er fan av prinsippet «Less is more» når det gjelder ost
- Pizzaen stekes i pizzaovn på ca 475 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
- Etter steking:
- Foedel parmaskinke – jeg deler hver skive i 2 langsetter, og har på 6-8 halve skiver
- Ha over litt vasket ruccola
- Ha over litt syltet rødløk
- Riv over parmesan, og risle over en god olivenolje
- Bon apetitt