Pizza med chorizo picante er en fantastisk smakskombinasjon syns jeg. Pizzaen bygges oppå en bunn med tomatisert saus, og den litt spicye choritzoen møtes fint av Peccoriono, vårløk, parmesan og sylta rødløk. Her får du med andre ord en fin balanse mellom den litt hotte chorizoen (den er ikke veldig hot altså) og sødme og syre i tomatsausen og den sylta rødløken.
Pizzaen er basert på min oppskrift på Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en veldig fin skorpe på den. Jeg bruker mye Dallagiovanna La Napoletana – se mer her, Le5 Stagioni Napoletana – se mer her samt Caputo Cuoco – se mer her.
Jeg har etterhvert en anselig samling oppskrifter på pizzatopping – de kan du se på her: https://www.steikegodmat.no/category/oppskrifter/pizza/pizzatoppinger/
Verdens beste og enkleste pizzasaus
Denne pizzaen er basert på min oppskrift på verdens enkleste og beste pizzasaus. Denne pizzasausen bruker jeg veldig mye, og det er på grunn av at den er like genial som den er enkel – men viktigst av alt så smaker den veldig godt.
Ingredienser
- Min napolitanske pizzadeig
- Fiordilatte kubetti eller Mozzarella kubetti
- Peccorino
- Chorizo picante – ikke for tykke skiver
- Vårløk i litt grove biter
- Parmesan
- Syltet rødløk
- Fersk oregano
Fremgangsmåte Pizza med chorizo picante
- Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, – her presses luften ut. Pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
- Smør utover 2-3 ss av pizzasausen som du har laget på forhånd. Eller bruk gjerne denne doseringsskjeen.
- Spre ca 50 gram ost ut over pizzasausen – jeg
- Riv over godt med Peccorino
- Fordel litt tynne skiver Chorizo picante på pizzaen – men ikke for tett
- Fordel utover grovhakket vårløk
- Pizzaen stekes i pizzaovn på ca 475 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
- Etter steking – Riv over parmesan, legg på ringer/biter med syltet rødløk, og pu\ynt med fersk oregano
- Bon apetitt