Tortilla med falafel er i utgangspunktet en rask, enkel og god rett – og spesielt flott på travle dager. Falafel kan man godt lage opp i større porsjoner for så å fryse de i egnede porsjoner. Ta ut til tining fra morgenen av, og når du kommer hjem på ettermiddagen er det bare å varme de opp i stekepanna – resten er en lek…
Ingredienser
- Steike god falafel – se min oppskrift her.
- Tortilla lefser – jeg liker disse – Alternativt kan du selvsagt lage de selv
- Dressing:
- 1 pakke lettrømme eller creme fraiche lett
- 1 ts Tahini
- Saften av 1/2 sitron
- 1 teskje ristet sort pepper
- 2 klyper maldinsalt
- Salat
- 4 store tomater
- 1 stor gulrot
- 1 pakke Crispisalat – eller en annen salat du liker
Dressing Salat
Fremgangsmåte tortilla med falafel
- Salaten
- Vask og del tomatene, ta ut det bløte og fjern stilkroten. Del opp i passe biter
- Vask og skrell gulroten og riv den grovt på et rivjern
- Vask salaten og kutt/riv den opp i grove biter
- Bland ingrediensene over til salaten som skal i tortillaen senere
- Dressing
- Bland sammen lettrømme/creme fraiche, Tahini og litt av sitronsaft, maldonsalt og ristet sort pepper. Smak til dressingen med resten av sitron og krydder.
- Sett dressing og salat kaldt til du skal ferdigstille retten
- Ferdigstilling
- Varm tortillaene i en stekepanne – evt i komfyren, men da skal tortillaene pakkes inn i aluminiumsfolie. Hold tortillaene varm med å pakke de inn i et håndkle
- Varm opp/stek falafelboller/kaker i olje i en god og varm stekepanne. Hvis falafelen er laget av hermetiske kikerter må du være veldig forsiktig i panna når du snur de
- Anrett salat i tortillaen, legg noen falafel oppå, og avslutt med dressing oppå. Fold sammen tortillaen slik at den er tett i ene enden og legg på fat/brett. Evt setter du falafel, salat og dressing på bordet slik at alle bretter sin egen.
- Bon apetitt