Hopp til innholdet

Tortilla med falafel

Tortilla med falafel

Tortilla med falafel er i utgangspunktet en rask, enkel og god rett – og spesielt flott på travle dager. Falafel kan man godt lage opp i større porsjoner for så å fryse de i egnede porsjoner. Ta ut til tining fra morgenen av, og når du kommer hjem på ettermiddagen er det bare å varme de opp i stekepanna – resten er en lek…



Ingredienser

  • Steike god falafel – se min oppskrift her.
  • Tortilla lefser – jeg liker disse – Alternativt kan du selvsagt lage de selv
  • Dressing:
  • 1 pakke lettrømme eller creme fraiche lett
  • 1 ts Tahini
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 teskje ristet sort pepper
  • 2 klyper maldinsalt
  • Salat
  • 4 store tomater
  • 1 stor gulrot
  • 1 pakke Crispisalat – eller en annen salat du liker

Fremgangsmåte tortilla med falafel

  • Salaten
  • Vask og del tomatene, ta ut det bløte og fjern stilkroten. Del opp i passe biter
  • Vask og skrell gulroten og riv den grovt på et rivjern
  • Vask salaten og kutt/riv den opp i grove biter
  • Bland ingrediensene over til salaten som skal i tortillaen senere
  • Dressing
  • Bland sammen lettrømme/creme fraiche, Tahini og litt av sitronsaft, maldonsalt og ristet sort pepper. Smak til dressingen med resten av sitron og krydder.
  • Sett dressing og salat kaldt til du skal ferdigstille retten
  • Ferdigstilling
  • Varm tortillaene i en stekepanne – evt i komfyren, men da skal tortillaene pakkes inn i aluminiumsfolie. Hold tortillaene varm med å pakke de inn i et håndkle
  • Varm opp/stek falafelboller/kaker i olje i en god og varm stekepanne. Hvis falafelen er laget av hermetiske kikerter må du være veldig forsiktig i panna når du snur de
  • Anrett salat i tortillaen, legg noen falafel oppå, og avslutt med dressing oppå. Fold sammen tortillaen slik at den er tett i ene enden og legg på fat/brett. Evt setter du falafel, salat og dressing på bordet slik at alle bretter sin egen.
  • Bon apetitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer