Hopp til innholdet

Steike god falafel

Steike god falafel

Steike god falafel lager jeg helst på tørkede kikerter som ikke kokes, men denne oppskriften er basert på hermetiske kikerter. Hva er forskjellen? Jo når du kjøper hermetiske kikerter så må du være nøye med å skylle de og tørke de godt. Men selv når du gjør det så får de en mye løsere konsistens, så du må behandle bollene/kakene med forsiktighet – ellers mister de fort formen. Fordelen med hermetiske kikerter er at de finnes i stort sett alle butikker.

Jeg vil legge ut en komplett oppskrift på falafel med tørkede kikerter også – og den vil bli linket inn i denne oppskriften.

Falafel er flott i vegetar kost, og her i huset elsker vi det i tortilla eller som en hovedingrediens i vegetar retter. Men bruksområdet til falafel begrenses egentlig bare av fantasien – lager du riktig små boller kan du jo ha de på pizza? Eller du kan servere de med en litt hot tomatsaus, i en salat, med en god salsa…


Ingredienser falafel

  • 2 bokser hermetiske kikerter
  • 2 store sjalottløk
  • 1 rød chili m/frø
  • 1 ts ristet sort pepper
  • 2-3 ts Maldonsalt som knuses før det has i
  • 1 – 1,5 ss hvetemel
  • 1 potte bladpersille
  • 1 potte koriander (jeg liker denne urtekombinasjonen, men her kan du naturligvis leke med andre smaker)
  • 2-3 knuste hvitløksfedd


Fremgangsmåte steike god falafel

  • Skyll kikertene i en stor trådsil, og la de renne godt av. Tørk gjerne ertene for å få bort så mye fukt som mulig
  • Finhakk sjalottløken
  • Finhakk chilien
  • Hakk urtene
  • Ha kikerter, ristet sort pepper, mel og maldonsalt i en foodprosessor – kjør det til en jevn masse
  • Ha i sjalottløk, urter og chili – kjør til alt er godt blandet
  • Forme massen til fine små boller
  • Legg bollene på et fat, og sett i kjøleskap noen timer før steking.
  • Bollene stekes i nøytral olje på god varme rett før servering
  • OBS! Behandle bollene veldig varsomt for at de ikke skal løse seg opp, eller endre for mye form, i oljen.
  • Hvis du syns det er vanskelig å få disse til å holde formen så bør du prøve deg med tørkede kikerter
  • Lag gjerne opp mye mer enn du trenger – de overskytende fryser du bare
  • Bon apetitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer