Pizza rosso con Lomo – eller rød pizza med Lomo – er en enkel, men steike god pizza. Lomo er en spansk spesialitet der de speker svin ytrefilet. Fileten er lagt i en marinade bestående av salt, paprika og hvitløk før det henges opp til modning/tørking. Jeg fikk umiddelbart lyst til å teste denne skinken, som fort kan komme i skyggen av serrano, på pizza. Det angret jeg meg ikke på….
Pizzaen er basert på en ren Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en veldig fin skorpe på den. Jeg bruker mye Dallagiovanna La Napoletana – se mer her.
Pizzasaus
Denne pizzaen valgte jeg å lage med tomatsaus basert på min oppskrift på verdens enkleste og beste pizzasaus. Denne pizzasausen bruker jeg mer og mer, og er like genial som den er enkel – men viktigst av alt så smaker den veldig godt.
Fremgangsmåte pizza rosso con lomo
- Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, – her presses luften ut. Pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
- Smør utover 2-3 ss av pizzasausen som du har laget på forhånd.
- Fordel ca 50 gram mozzarella kubetti eller fiordilatte kubetti jevnt over hele pizzaen. Jeg syns 50 gram er nok – men dette tilpasser du selvsagt etter egen smak.
- Riv litt parmesan over
- Fordel litt hakket rødløk utover pizzaen – ikke for mye
- Fordel grovkuttet vårløk utover pizzaen – ikke for mye
- Legg på skiver av Lomo – men ikke overless den. Her brukte jeg en pakke med skivet Lomo (80 gram) – les mer her.
- Strø gjerne over pinjekjerner – rå
- Pizzaen stekes i pizzaovn på 450 – 500 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
- Etter steking – ha over litt hjemmelaga pesto, revet parmesan og en god olivenolje.
Spennende
Det er en veldig god topping 🙂