Bakt potet og grønnsaker er en oppskrift på tilbehør til mat som er superenkelt å lage. I tillegg smaker det veldig bra, og er ikke så verst sunt heller. Jeg baserer oppskriften på grønnsaker som jeg ofte har tilgjengelig i kjøleskapet her hjemme, men her er det naturligvis stor variasjonsmulighet ut fra innholdet hjemme hos deg. Jeg anbefaler uansett å ha potet som en del av dette da godt bakt potet som dette smaker utrolig godt.
Ingredienser bakt potet og grønnsaker (2 porsjoner)
- 4 medium store poteter
- 2 gulrøtter
- 1 løk – gul eller rød
- 2-3 vårløk
- Saften av 1/2 sitron, eller saften av 1 lime
- Olje til stekingen
- Maldonsalt
- Ristet sort pepper
- Tørket timian eller rosmarin – eller selvsagt gjerne ferske urter hvis du har stående
Fremgangsmåte
- Vask potene godt, og kutt de i litt rause biter (se bildene over)
- Legg potetene i en ildfast form, krydre med maldonsalt og ristet sort pepper
- Ha over olivenolje, og bland godt
- Sett inn i forvarmet ovn 240 grader, stek i 15 minutter. Mens disse steker gjør du resten av forberedelsene:
- Skrell gulrøttene, og kutt de i rause biter
- Skrell løk, og kutt den o litt store biter
- Rensk vårløk, og kutt den i lange staver
- Når potetene har stekt i 15 minutter har du i gulrot og løk – bland sammen.
- Stek videre i 10 minutter
- Ha i vårløk, og saft av sitron/lime
- Stek videre i 5 minutter
- Dette times slik at når det er 5 min igjen til maten er ferdig, så setter du på grillen, og baker grønnsakene 5 minutter til. Vend en gang eller to.
- Smak til med litt ekstra salt/ristet sort pepper
Her ble dette tilbehøret servert sammen med noen andre godsaker fra Steike god mat:
Se også andre oppskrifter på godt tilbehør til mat her.