Svin indrefilet med baconbakt potet ble til som en ide om å lage noen enkle retter som passer like godt på grill som i ovn. I tillegg har jeg lagt opp til at ingrediensene kan utnyttes en dag eller tre senere i en annen rett – den andre er laks med baconbakt potet som du finner her. Så var det viktig å få til en litt lett sommer rett (som selvsagt kan lages hele året), hvor du gjerne kan bruke bare olje til steking selv om jeg foretrekker å også bruke smør for smak. Så var tanken at retten kan tilberedes som en alt i ett gryte, men at du fortsatt kan anrette den på tallerken etter tilberedning. Dette ble jo minst et Kinderegg?
Grill vs stekeovn
Jeg laget denne retten i stekeovnen, men den kan fint lages på grill. Hvis du griller den bruker du mye godt samme tilberedningmsetode, men baker retten på indirekte varme – bruk aluminiumsformer. Du kan selvsagt også gjerne forberede fisk og grønnsaker på grillen istedenfor stekepanne. Da er det en fordel å bruke en hel stekeplate i grillen – evt steke i aluminiumsformer.
Total tilberedningstid ble ca 45 minutter her hos meg.
Ingredienser 2 porsjoner
- ca 400 gram indrefilet av svin. Her stekte jeg en pakke fra Coop – restene ble brukt til pålegg dagen etterpå.
- 1/2 blomkålhode
- 1/2 brokkoli
- 1/2 rød paprika
- 1/2 orange paprika (poenget er 2 paprika med forskjellig farge)
- 1/2 pakke vårløk
- Litt Tine kremfløte
- 2-3 skiver parmaskinke
- Maldonsalt
- Ristet sort pepper
- Parmesan eller Pecorino
- Ingredienser til baconbakt potet:
- ca 300 gram småpotet – jeg brukte en pakke småpoteter naturell fra Rema, men hvorfor ikke utnytte de minste mandelpotetene i posen?
- 1/2 pakke tørsaltet bacon
- Fersk gressløk
Fremgangsmåte Svin indrefilet med baconbakt potet
- Se her for oppskrift på baconbakt potet
- Tilbered baconbakt potet i hit oppskrifta, og sett den inn i ovnen på 225 grader
- Potetene skal i første runde bake bare 10 min, så hvis du ikke er ferdig med resten i løpet av 10 min tar du de ut av ovnen når tiden er der.
- Kutt blomkålhode i biter
- Kutt brokkoli i biter
- Kutt paprikaen i mindre biter
- Hakk vårløken
- Varm opp olje/smør i en panne (god varme). Jeg bruker 50/50 smør og olje for god steking og god smak
- Fres opp brokkoli og blomkål slik at det får stekeskorpe og fin farge/smak
- Ha i paprikaen i ca 1 minutt
- Ha de ferdig stekte grønnsakene i en ildfast form, hell stekesjyen over
- Krydre med Maldonsalt og ristet sort pepper
- Ha smør/olje i pannen, og stek indrefileten av svin til den har fått for bruning på begge sider, og la den gjerne ettersteke 4-5 minutter på hver side på svakere varme. Krydre med maldonsalt og ristet sort pepper.
- Legg svinefileten oppå de stekte grønnsakene i en langpanne – Ikke hell ut stekesjyen – den skal bli til saus…
- Riv parmesan over
- Legg over 2-3 skiver parmaskinke
- Sett steketermometer i svinefileten
- Sett hele langpannen og baconbakt potet onn i ovnen igjen, og stek til svinefileten har fått 69-70 grader. La den hvile etter steking ca 5 min.
- Når det gjenstår ca 4 minutter har du i hakket vårløk i formen
- Mens dette steker i ovn lager du sausen:
- Kok opp stekesjyen med litt vann. Ha i litt kremfløte og kok opp. La sausen koke litt inn. Her må du kanskje ha i litt mere vann underveis avhengig av tykkelsen.
Når formen tas ut av ovnen kan retten anrettes på tallerken – eller du kan servere det rett fra formen. Bon apetitt!