Grillet svin ytrefilet i steambuns ble laget for å ha en litt lettere grillrett på sommeren, og for å si det helt enkelt – dette er verdt å prøve!. Her valgte jeg ferdig skivet svin ytrefilet fra Coop som kommer i ferdig pakning på 370 gram, og det var mer enn nok til 2 personer. Hjemme hos oss ble dette grillmaten på st. hans aften, med en smått asiatisk vri. Fersk koriander var ikke å oppdrive denne dagen, men det ville absolutt gjort seg som en del av salaten. Her kan du gjøre som meg neste gang – ta den med 🙂
Ingredienser
- 1 pakke ferdig steambuns fryst
- 1 pakke svin ytrefilet i skiver (eller noen tilsvarende)
- Issalat
- 1 gulrot
- 2-3 vårløk
- Hoisinsaus
Fremgangsmåte grillet svin ytrefilet i steambuns
- Skivene av ytrefilet av svin krydres med salt og ristet sort pepper for at de skal trekke litt smak før du griller
- Forbered salaten slik at den er klar når ytrefilet av svin og steambuns er klar
- Finsnitt issalat – her trenger du ikke så mye da det ikke er allverdens av plass i steambuns
- Riv gulrot på en grov rasp
- Kutt opp vårløk i små ringer – ta med hele vårløken
- Bland salaten, og legg den klar i en bolle
- Lag gjerne en enkel dressing med litt olje, litt sitronsaft og litt salt som du har over salaten – men ikke overdriv denne
- Skivene av ytrefilet av svin grilles raskt. Her ble de grillet i min vedfyrte pizzaovn. Da setter jeg inn et fat i ovnen hvor det fyres et bål, og når dette blir til glør så settes en grillrist oppå.
- Steambuns tilberedes i en bambusdamper. Steambuns legges oppi bambusdamperen i 2 etasjer, og jeg bruker et matpapir under slik at de ikke setter seg fast. Jeg fyller så vann nesten helt opp i panna, og setter bambusdamperen med steambuns oppå. Lar så vannet koke opp, og damper de i 5 minutter.
- De 2 punktene over bør man jo time slik at steambuns og svinefilet er ferdig samtidig. Alternativt griller du først, og holder kjøttet varmt mens du damper steambuns.
- Åpne steambuns, ha i grillet ytrefilet av svin, salat og risle hoisinsaus over. Ha gjerne i fersk koriander.
- Server – Bon apetitt.