Ørret med quinoa og satay sauce er en fantastisk smakfull rett nå i sommertiden – men du kan selvsagt lage den hele året. Så skal jeg starte med å si at jeg for en tid siden fikk noen produkter for test/utprøving fra Haugen gruppen – noen av de er profilert her. Jeg gikk en del runder med meg selv på dette, og kom frem til at jeg ville prøve – og da for at det kunne gi meg litt ny inspirasjon. Det har det gjort…
Og så tenker jeg at det er viktig å ha noen raske, enkle, sunne og gode småretter i oppskriftssamlingen – jeg håper at også du syns at samarbeidet med Haugen gruppen har ført til noe positivt på bloggen.
Ingredienser ørret med Quinoa
- 1 pakke ørret (eller laks) ca 400 gram
- 1 middels stor søtpotet
- 2 sjalottløk
- 2 store vårløk
- 2 fedd hvitløk
- Maldonsalt
- Ristet sort pepper
- 1 pakke quinoa
- Fersk Koriander
- Blue dragon Satay sauce
Fremgangsmåte
- Del opp søtpoteten i små terninger
- Finhakk 2 sjalottløk
- Grovhakk 2 store vårløk
- Rensk, knus of finhakk 2 fedd hvitløk
- Del opp ørreten i biter på ca 1-2 cm
- Tilbered Quinoa etter anvisning på pakken
- Stek søtpotetene i olje til de begynner å bli litt møre
- Ha i sjalottløk og hvitløk – stek videre
- Krydre med maldonsalt og ristet sort pepper
- Ha i ca 3/4 quinoa – jeg brukte ca 3/4
- Ha i ca 2 ss Kikkoman sojasaus
- Ha i ca 2 ss BlueDragon satay sauce
- Ha i en neve grovhakket Koriander
- Ha i grovhakket vårløk
- Ha i litt mere olivenolje
- Hold varmt
- Ha olje i en varm stekepanne
- Stek laksebitene slik at de er akkurat gjennomstekt – tar bare et par tre minutter
- Krydre de med maldonsalt og ristet sort pepper
- Ha en ss soyasaus over
- Anrett med quinoa/grønnsakblandingen i bunn
- Ha laksebiter over
- Strø over litt grovhakket Koriander