Laks med Quinoa ble til i en runde med å teste ut noen produkter som jeg fikk fra Haugen gruppen for å prøve ut. Jeg tenkte en stund på om jeg skulle gjøre det, men landet på at også jeg trenger å ha noen raske småretter i hverdagen. Ut fra responsen på bloggen ser det også ut til at det er ønskelig med litt mer av denne type retter.
Retten er superenkel å lage, er veldig frisk og smakfull, og er etter det jeg kan se et ganske sunt måltid. Alt laget godt innenfor en liten halvtime. For meg er det helt nødvendig å ha noen slike retter også på de dagene som er ekstra travel – og det må samtidig smake godt.
Ingredienser (2 personer)
- 1/2 pakke quinoa – les denne artikkelen om hvorfor du bør spise det. Quinoaen her kommer med 2X100 g i pakken. Det var litt mye til denne retten alene, men restene kan du fint bruke dagen etterpå. Jeg laget en ny rett på restene dagen etterpå (den oppskriften kommer)
- 1 pakke Old El Paso fullkorn pockets. Pakken kan splittes slik at du kan ta ut bare 4 (nok til 2 pers)
- 1 crispi salat vasket
- 1 pakke cherrytomater
- 1/2 pakke sukkererter
- 1 pakke med 3 laksebiter (evt bruker du ørret)
- Kikkoman Ponzu saus
- Salt og ristet sort pepper.
Fremgangsmåte laks med quinoa
- Stek/kok quinoa etter anvisning på pakken
- Varm opp pockets etter anvisning på pakken
- Stek laksen på middels høy varme. Krydres med salt og ristet sort pepper. Stekes ca 3-4 minutter på hver side – må ikke overstekes…
- Vask crispi salaten og ha den i en skål
- Vask sukkererter, fjern stilker, og ha de i en skål
- Vask cherrytomatene, del de i to og ha de i en skål
- Sett alt på bordet, og fyll hver pocket med ingrediensene
- Ha ponzu saus over innholdet som krydder
- Vel bekomme!