Min favoritt potetsalat er enkel å lage, men er samtidig smaksrik og godt balansert. Potetsalat er et undervurdert følge til mange typer mat – eller alene for den saks skyld. Men da må den være hjemmelaga. Og helt ærlig – så lett som dette er å lage så er det kanskje ingen grunn til å kjøpe en ferdig potetsalat i butikken?
Her i huset ble denne en favoritt som følge til grillmat, småretter med kjøtt/fisk, men ikke minst også til typiske pølse/burgermåltid.
Ingredienser – 2-3 porsjoner
- 300 gram skrellet mandelpotet
- 3 toppa spiseskjeer Creme Fraiche
- 2 spiseskjeer majones
- 3 spiseskjeer agurkmix
- Saften av 1/4 sitron
- 1-2 ts sterk sennep
- 2 vårløk
- 1 stor tomat
- Maldonsalt
- Ristet sort pepper
På bildet over ser du min nyeste produktutvikling i bruk – Steike god kokkekniv. Karbonstålet vil etter at kniven er tatt i bruk utvikle en patina som er en beskyttelse for korrosjon (akkurat som på en stål stekepanne). Kniven er helt rå på kutting av grønnsaker – ta en titt via linken over…
Fremgangsmåte min favoritt potetsalat
- Bland Creme fraiche, majones og agurkmix. Bland godt
- Smaksett med Maldonsalt, ristet sort pepper og sitronsaft – her smaker du deg frem.
- Ha i 1-2 ts sterk sennep – smak hva du syns blir passe – men litt sennep må det være!
- Hakk vårløken i biter og ha i
- Del tomaten, fjern stilk og den bløte innmaten. Kutt i passe små biter og ha i
- Vend blandingen sammen
- Skrell poteten, og kutt den i passe biter.
- Kok biene av mandelpoteter i ca 6 minutt (men test de underveis)
- Hvis du vil ha potetsalaten helt kald har kjøler du potetbitene i iskaldt vann. Hvis du vil ha den med varm potet i så siler du vannet av potetbitene og lar de tørke litt i panna. Ha de i dressingblandingen rett før servering.
- Bon apetitt!
- Vil du se flere småretter? Klikk deg inn her.
Hvis du vil gjøre litt ekstra ut av denne potetsalaten så hardkoker du et egg eller to, hakker det og har det i blandingen.
Steike god mat