Pasta med kyllingkjøttdeig er en supergod, enkel og rask middagsrett/smårett som passer godt på travle dager. Begrenset behov for kutting, masse god smak og en rett som passer til middag, eller som en god smårett.
Vil du se på andre småretter også – gå inn på denne linken.
Ingredienser (2-3 porsjoner)
- Fersk tagliatelle eller annen pasta
- 400 gram kyllingkjøttdeig
- 1/3 stor purreløk
- 2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1/2 sitron
- 1 boks/pakke hakkede tomater
- Maldonsalt
- Ristet sort pepper
- Chili og hvitløksolje – her brukte jeg en olje fra Christopher Smith-Hald. Har du ikke dette så bruker du vanlig olje og justerer med de andre krydrene
- Fersk gressløk
- Parmesan eller Peccorino
Fremgangsmåte pasta med kyllingkjøttdeig
- Kok opp vann med litt salt til pastaen
- Hakk chili og hvitløk
- Del purreløken i 4 på langs – kutt i passe tynne skiver
- Hakk sjalottløken i passe biter
- Varm opp stekepannen, og ha i litt smør og olje
- Legg kjøttdeigen i, og la den stekes godt på den ene siden. Snu og gjør det samme på andre siden
- Strø over Maldonsalt og ristet sort pepper. Ha over non rause klunker chili/hvitløksolje
- Del opp kjøttdeigen med en smørkniv langsetter – bruk så en gaffel til å knuse den i passe små biter mens du steker.
- Når kjøttdeigen nærmer seg ferdig stekt – ha i purre, sjalottløk, hvitløk og chili – la steke med (ha eit i litt ekstra chili/hvitløksolje).
- Ha over saften av en halv sitron
- Ha over de hakkede tomatene, bland godt
- Legg psta i vannet og kok etter anvisning – normalt 3-4 minutter på fersk pasta.
- Når pastaen er ferdig, sil av vannet. Ha tilbake i kasserollen og ha over litt olivenolje – bland godt
- Anrett med pasta i bunnen, så kjøttdeig/tomat/grønnsak blandingen. Riv over parmesan eller Peccorino, og pynt med hakket gressløk
Dette luktet så godt at Herman nektet å flytte seg fra plassen under spisebordet – linken under bildet linker deg til hans Instagram profil. Ganske mye morsomme bilder av han der…