Rask enkel og supergod stekt potet er en oppskrift som gjør at du kan lage supergode stekte poteter innenfor ca 1/2 time – og da snakker vi vel om en ganske rask hverdagsmiddag for de fleste. Og disse potetene gjør virkelig at hverdagsmat er festmat.
Jeg har flere oppskrifter på gode poteter, så du kan gjerne se innom disse oppskriftene også:
Ingredienser.
- Små poteter i et antall som du mener passer – jeg tar vare på de minste mandelpotetene i pakken og bruker de slik som her
- Fersk rosmarin (evt andre urter du liker til potet)
- 8-10 ferske hvitløksfedd
- 2 ss olivenolje (eller ta det på slump)
- 2 ss smør
- Litt Balsamico
- Litt rødvinseddik
- Salt
- Ristet sort pepper
Framgangsmåte rask enkel og supergod stekt potet
Start med å vaske potetene godt, og kok de slik at de såvidt lar seg trykke litt sammen/sund (kommer i neste steg..). Forbered en ildfast form i mens hvor du har i olivenolje, balsamico, rødvinseddik, fersk rosmarin og raust med hvitløksfedd. Den observante vil jo er se at jeg var så urutinert at jeg ikke fikk med meg hvitløk når jeg handlet – men du må være mer rutinert ;-). Når potene er kokt, så siler du av vannet og lar de tørke litt i pannen før du har i smøret og lar det smelte i kasserollen.
Ha potetene over i den ildfaste formen når alt smøret har smeltet. Bruk en stapper (eller et annet egnet redskap), og klem potetene sammen slik at de sprekker litt. Bland potetene forsiktig med alle ingrediensene i den ildfaste formen, og avslutt med et par klyper Maldonsalt og et par klyper ristet sort pepper.
Den ildfaste formen settes inn i stekeovnen som du har forbarmet til ca 240 grader – sett de inn ca midt i. La de steke i 10-15 minutter – vend potetene forsiktig en gang eller to.