Sandwich med nakkefilet av svin er nok en rett som er i kategorien småretter – lett og rask å lage. Gode ingredienser, god smak og ganske sunn vil jeg mene
Ingredienser – 2 porsjoner
- Skiver av nakkefilet av svin. Jeg fant dette ferdig på Rema, men her kan du naturligvis bruke en ytrefilet som du skjærer opp selv – eller en indrefilet om du vil kose deg ekstra. Her brukte jeg 2 skiver pr sandwich, men dette tilpasser du til det du vil ha.
- 1 pakke søte cherrytomater
- 1 pose ferdig salatblanding – her brukte jeg Baby leaf mix
- 1 sjalottløk
- 1/2 rød chili
- 5-7 cm agurk i biter
- 1 pakke ristede pinjekjerner – eller kjøp råe og rist de selv
- Saften av 1/2 lime
- litt olivenolje
- 2 gode skiver. Eller som her så kuttet jeg opp de siste restene av et godt surdeigsbrød, og varmet de litt i en varm stekepanne med chili/hvitløksolje.
- Smør og chili/hvitløksolje til steking. Her brukte jeg en olje jeg har fått veldig sansen for laget av Christopher Smith-Hald fra Kvæfjord kjøpt på Skafferiet Gourmet i Harstad – men du bruker selvsagt den oljen du får tak i. Evt så bruker du olje, chili og hvitløk for seg.
Ristet brød. For meg er brød ristet i stekepanna et must for å få til en god sandwich. Jeg liker å riste brødet i litt olje/smør – og her brukte jeg som sagt chili/hvitløksoljen. God varme på pannen, smør og olje i panna, og så skivene. De trenger ca 1 minutt på hver side. Hvis du ikke vil bruke smør og/eller olje – rist de i tørr panne!
Når skivene er ferdig ristet så steker du skivene av nakkefilet i samme smør/oljeblanding. Kjøttet krydret jeg kun med Maldonsalt og ristet sort pepper. I tillegg får du jo smaken av chili/hvitløksoljen.
Lag ferdig en «salsa» av cherrytomater delt i 2 eller 4, agurk i små biter, sjalottløk i passe små biter, rista pinjekjerner (de har du i rett før servering slik at de beholder tyggemotstanden). Smaksett salsaen med saften av 1/2 lime og litt olivenolje. Bland dette godt inn i salsaen.
Denne blandingen er nydelig på sandwich syns jeg.
Ferdigstille sandwich med nakkefilet av svin
Da er det bare å anrette sandwichen som følger:
- Ristet skive(r)
- Baby leaf mix
- Stekte skiver av nakkefilet av svin
- Ha litt av stekesjyen over kjøttet
- Bland pinjekjernene i salsaen, bland godt, og ha salsa over kjøttet, og gjerne litt utover tallerkenen
- Bon apetitt!