Sandwich med kylling er nok en smårett i kategorien raskt å lage, godt på smak, som ser bra ut, og som i sum er et sunt måltid. Videre er retten basert på mye råvarer som jeg svært ofte har i kjøleskapet hjemme – så dette er for meg en god måte å få utnytta det jeg har i grønnsakskuffen.
Her er det laget som en middag, men mengden kylling kan fint justeres for å få det til å bli en lunch/kveldsrett – eller en god frokost
Ingredienser – 2 porsjoner
- 2 kyllingbryst fileter
- 2 skiver av surdeigsbrød eller annet godt brød. Her brukte jeg ferskt brød, så da rista jeg ikke skivene, men det kan du naturligvis velge å gjøre.
- 1 tomat
- Agurk
- Baby leaf mix
- Litt creme fraiche eller lettrømme
- 1 stor vårløk
- 1/2 rødløk
- Parmesan eller pecorino
Fremgangsmåte sandwich med kylling
Start med en fersk skive av surdeigsbrød på fatet. Oppå skiven legger du et lag med tynne skiver av tomat, og oppå der igjen et lag med tynne agurkskiver
Fortsett så med en raus klype med salatmiks. Selv er jeg veldig glad i baby leaf mix på sandwich. Som dressing over salaten velger jeg her å bruke lett creme fraiche, eller lett rømme.
Kyllingfiletene stekes i god og varm panne med smør/olje til den har fått fin karamellisering – vend fileten å gjør det samme på andre siden. Du bruker her typisk 2 minutter på hver side. Når fileten vendes første gang krydrer du med Maldonsalt og ristet sort pepper. Krydringen gjentar du når du vender filetene en gang til. Kyllingfiletene stekes videre til kjøttet er akkurat gjennomstekt – vend underveis. Jeg avgjør dette ved å kjenne på kjøttet – er du usikker er det bare å snitte inn i en av filetene for å sjekke. Men ikke overstek kyllingen heller – da blir kjøttet tørt.
I den siste delen av stekingen har du i vårløken som er kuttet i korte staver med skrå ender, og en halv rødløk i litt grove biter. Den skal bare trekke smak og freses litt – skal være masse tyggemotstand i dette tilbehøret.
Skjær kyllingfileten i fine skiver og anrett en filet på hver skive.
Nå nærmer vi oss ferdigstilling av sandwichen
Over kyllingfileten har du de stekte stavene av vårløk og rødløken. Ha litt stekesjy over
Riv over litt raust med parmesan eller Pecorino – Bon apetitt!