Oppblåste poteter er en liten favoritt i huset her, og brukes egentlig til veldig mye forskjellig av mat. Nå har jeg også en oppskrift på det jeg har kalt mine favoritt stekte poteter – og jeg veksler på å bruke disse 2 måtene. Oppblåste poteter som her er kjempegodt, og er mye raskere å lage. Oppblåste poteter ser veldig bra ut, og smaker minst like godt som de ser ut. Jeg kan trygt anbefale deg denne måten å lage de på.
Mandelpoteten er en av de beste matpotetene vi har. Fargen er gylden, mens smaken preges av en intens potetaroma. Mandelpoteten er melen. Jeg er veldig glad i akkurat mandelpotet, og bruker den spesielt i potetpuré – som jeg forøvrig har en god oppskrift på her. Mandelpoteten er for mange litt vanskelig å koke da du må ta den når den er akkurat passe – hvis di ikke har dampovn da. Men når du lærer deg å håndtere den så er den en fantastisk matpotet på kjøkkenet.
Ingredienser oppblåste poteter.
- Mandelpotet som deles i 4 båter – antallet tilpasser du antall som skal spise. Jeg brukte 5 mandelpoteter i båter til 2
- God olivenolj
- Maldonsalt
- Ristet sort pepper
- Tørket basilikum
- 1 sitron
Fremgangsmåte
- Vask mandelpotetene godt
- Del de i 4 båter
- Ha de i en bolle, og ha over en god olivenolje – vær raus
- Bland potet og olje godt slik at du har olje på alle
- Legg potene i en ildfast form, og slik at skallsiden vender ned på alle
- Krydre med salt, ristet sort pepper og litt tørket basilikum
- Sett inn i ovnen på 225 grader over/undervarme – evt 200 grader varmluft
- Stek potetene i 15 minutter, Åpne døren og ga saft av 1/2 – 1 sitron over potene.
- Stek videre i ca 10 minutter til – eller til du ser at potetene har blåst seg opp og fått god farge
- Bon apetitt!
Gode poteter 🌞
Absolutt – syns de får en liten ekstra touch med den sitronen på slutten 🙂