Heilt spesiell foccacia er en oppskrift jeg har fått fra noen jeg kjenner som driver mye med pizza. Og pizza og foccacia er jo rimelig nært hverandre, så oppskriften måtte testes. Oppskrift og fremgangsmåte er utrolig enkel, men smak og konsistens ble akkurat slik jeg vil ha foccaccia. Så her får også du oppskriften – håper den faller i smak også hos deg. Hos meg er foccacia blant annet et must som følge til Bacalao – og det finner du oppskrift på her.
Ingredienser heilt spesiell foccacia
- 600 gram hvetemel
- 450 gram vann
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- Ca 15 gram gjær
Fremgansmåte
- Bland salt og sukker i vannet (som er lunkent)
- Ha i ca 10% av melet, bland godt
- Smuldre i gjæren, og rør den godt ut
- Ha i resten av melet og bland godt. Dette kan du godt gjøre for hånd
- La heve i 1 time i bollen med plast og et klede over.
- Etter en time har du den over i en passe langpanne (jeg bruker en med teflonbelegg). Hvis du ikke har en med teflon så har du bakepapir i. Ha godt med olivenolje i langpanna først.
- Trykk deigen godt ut i langpanna, og trykk godt ned med fingrene, og ha godt med olivenolje over deigen.
- La heve en time
- Etter hevtrykker du forsiktig i deigen – forsiktig….
- Ha over litt mere olivenolje hvis nødvendig
- Strø over Maldonsalt og hakket fersk rosmarin
- Stekes i ovn – 240 grader over/undervarme. Ca 25 minutt, men følg med.
- Ta den ut av formen og legg den på rist for avkjøling.
Hei, hvor stor langpanne bruker du til denne foccacia’n? Ser veldig god ut…😊😛😊
Ca 25X35 – men dette prøver du hva som passer best for deg i forhold til hvor høy du vil ha den :-). Lykke til!