Pasta carbonara med kylling er i dette tilfellet Fettuccine carbonara med kylling og gode grønnsaker. Kyllingen er stekt raskt på høy varme, og tilsatt sjalottløk, tomatkjøtt i terninger og vårløk. Her har du en rask, enkel og veldig god rett i hverdagen. Og den lever opp til at Hverdagsmat er festmat.
Ingredienser pasta carbonara med kylling (2 personer)
- 1 stort kyllingbryst
- 1 pk fersk fettuccine, 300 gram
- 1 tomat
- 1 sjalottløk
- 3 vårløk
- 1 dl matfløte
- 3 eggeplommer
- 100 gram parmesan finrevet
- Finhakket gressløk (evt andre ferske urter som passer til) – garnityr
Fremgangsmåte
- Ha vann og salt i en stor panne, og sett på kok slik at det er klart til pastaen
- Tomatene deles i 2, og innmat og stilk fjernes. Kutt se i små biter
- Skjær sjalottløken i halve skiver
- Kutt vårløken i litt store biter – skråkutt
- Rør sammen fløte, eggeplommer og parmesan. Smak til med maldonsalt og ristet sort pepper.
- Skjær kyllingbrystet opp i fine korte strimler
- Ha en ss smør i en god og varm stekepanne. Stek kyllingfiletene på god varme til den får fin farge. Krydre med salt og ristet sort pepper.
- Ha pastaen i kokevannet
- Tilsett sjalottløk, vårløk og hakka tomat sammen med kyllingen og la frese med 1/2 minutt. Ta stekepannen av varmen
- Når pastaen er ferdig kokt siles den – ta vare på 1/2 dl av kokevannet.
- Ha pastaen tilbake i den varme kasserollen. Tilsett 1/2 del av kokevannet, rør rundt.
- Tilsett egg/fløte/parmesan blandingen og vend den inn.
- Ha i kylling med grønnsaker – vend inn
- Anrett på tallerken, riv litt parmesan over. Pynt med finhakket gressløk og evt urter (her brukte jeg fersk Oregano)