Hjemmelaga kålstuing er så enkelt, smaker så godt, og er et fantastisk følge til kjøttkaker og mange andre kjøttretter, karbonader, pølser ++. Jeg liker den helt enkel, og med et klart hint av revet muskatnøtt.
Kålstuing er i tillegg et tilbehør til mat som det er utrolig enkelt å lage. Kål er utrolig billig i tillegg til å være godt, og jeg tenker at vi bruker for lite av den. Her hadde jeg brukt hodekål til å lage coleslaw, og da var det flott å få utnytta restene. Og hvis du etter dette fortsatt har litt igjen, så kan du jo koke en god surkål…
Ingredienser hjemmelaga kålstuing
- 1/4 middels hodekål
- 1 ss meierismør
- 1 ss hvetemel
- Melk
- Revet muskattnøtt
Fremgangsmåte
Jeg liker å kutte kålen slik at jeg får passe store firkantede biter. Disse har jeg i en kasserolle med saltet vann (saltes slik at kålen får litt saltsmak av vannet), koker opp og lar småkoke til kålen er litt mør (ca 5-6 minutter). Hell av vannet, og ha kålen tilbake i kasserollen. Ha i 1 ss smør, og la den smelte sammen med kålen. Strø over 1 ss hvetemel, og bland godt. Spe med melk litt om litt – rør godt – til du har en passe tykk velling. Smaksett med litt revet muskatnøtt og rør godt. Dette er et utmerket følge til hjemmelaga kjøttkaker… gjerne sammen med hjemmelaga ertestuing…