Steike god coleslaw har jeg laget litt med tanke på bruk i burger, og har derfor litt fersk chili, og sylteagurk i den. Og så er det jo med coleslaw som med mye annet – her kan du legge til og trekke fra. Coleslaw passer utmerket i burger (da er det mange som liker den litt juicy), men like gjerne til grillmaten og mye annet. Denne oppskriften er like enkel som genial, og som hovedingrediens i dressingen bruker jeg kun Creme fraiche.
Hvis du liker at coleslawen er våtere, så øker du bare mengdene på dressingen
Ingredienser i steike god coleslaw (nok til 6 burgere)
- 4 ss Creme fraiche
- 1 1/2 ss Majones
- Et par klyper maldonsalt
- En klype ristet sort pepper
- Saft av 1/4 – 1/2 sitron
- 2 ts Demerarasukker
- 1 liten rød chili (smak på chilien og juster)
- 120 gram finsnittet hodekål
- 1 Gulrot revet
- 1 eple revet
- 2-3 ss hakket sylteagurk (pariser)
- 1-2 ss saft fra sylteagurk
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt/pepper, sitron og saft av sylteagurk
- Finsnitt 120 gram hodekål i passe lengder. Her har jeg snittet den med kniv da jeg liker den grovere til burger. Dette tilpasser du bare slik du liker det
- Riv 1 gulrot på et råkostjern
- Skrell eplet, og riv det på alle 4 sider uten å komme inn i kjernehuset
- Hakk sylteagurk så du har 2-3 ss (denne kan kuttes, men er suveren når den Coleslaw brukes på burger)
- Bland grønnsaker og dressing – la gjerne stå en stund for å trekke smak.
Den ser skikkelig god ut, og skal testes snarest. Altfor mange oppskrifter har for mye majones, men denne virker litt «lettere».
Så bra :-). Kom et tips om å bruke Yoghurt istedenfor – kan jo også være verdt å prøve… Uansett – håper den funker ..
Den skal prøves til blant annet burger ser nydelig ut .Tusen takk 😃