Hopp til innholdet

Steike god coleslaw

Steike god coleslaw har jeg laget litt med tanke på bruk i burger, og har derfor litt fersk chili, og sylteagurk i den. Og så er det jo med coleslaw som med mye annet – her kan du legge til og trekke fra. Coleslaw passer utmerket i burger (da er det mange som liker den litt juicy), men like gjerne til grillmaten og mye annet. Denne oppskriften er like enkel som genial, og som hovedingrediens i dressingen bruker jeg kun Creme fraiche.

Hvis du liker at coleslawen er våtere, så øker du bare mengdene på dressingen

Ingredienser i steike god coleslaw (nok til 6 burgere)

  • 4 ss Creme fraiche
  • 1 1/2 ss Majones
  • Et par klyper maldonsalt
  • En klype ristet sort pepper
  • Saft av 1/4 – 1/2 sitron
  • 2 ts Demerarasukker
  • 1 liten rød chili (smak på chilien og juster)
  • 120 gram finsnittet hodekål
  • 1 Gulrot revet
  • 1 eple revet
  • 2-3 ss hakket sylteagurk (pariser)
  • 1-2 ss saft fra sylteagurk

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt/pepper, sitron og saft av sylteagurk
  • Finsnitt 120 gram hodekål i passe lengder. Her har jeg snittet den med kniv da jeg liker den grovere til burger. Dette tilpasser du bare slik du liker det
  • Riv 1 gulrot på et råkostjern
  • Skrell eplet, og riv det på alle 4 sider uten å komme inn i kjernehuset
  • Hakk sylteagurk så du har 2-3 ss (denne kan kuttes, men er suveren når den Coleslaw brukes på burger)
  • Bland grønnsaker og dressing – la gjerne stå en stund for å trekke smak.

3 kommentarer til “Steike god coleslaw”

  1. Den ser skikkelig god ut, og skal testes snarest. Altfor mange oppskrifter har for mye majones, men denne virker litt «lettere».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer