Kjøttboller med pasta og tomatsaus er for meg skikkelig festmat. I dette tilfellet lagde jeg kjøttboller på kjøttdeig fra storfe som har sett midnattssola på Aunfjellet utenfor Harstad. Denne ble kombinert med min egen hjemmelaga tomatsaus og tørka pasta fra Andalini i Italia kjøpt hos Mat av Vahl. Så her møter lokal mat spennende og gode Italienske ingredienser. I sum blei dette rett og slett nok et bevis på at Hverdagsmat er festmat. Eller i alle fall at det kan være det.
Når jeg lager pizza/tomatsaus så lager jeg aldri akkurat nok til en pizzakveld. Jeg lager det som en stor porsjon og fryser ned i passe porsjoner. Tar den opp kvelden før og setter i kjøleskap, eller om morgenen og lar den stå på benken. Her hadde jeg lagret en ganske stor posrsjon – akkurat passe til Kjøttboller med pasta og tomatsaus for 4 personer.
Ingredienser kjøttboller med pasta og tomatsaus.
4 Porsjoner
- 800 gram kvernet kjøttdeig
- 16 gram salt
- 2 gode never hakkede ferske urter
- Her ca 1 neve timian, litt hakket rosmarin og hakket basilikum
- Et par klyper ristet sort pepper
- Hjemmelaget tomatsaus
- Pasta
- Parmesan
- Litt hakka fersk basilikum til saus og pynt
Fremgangsmåte
- Bland kjøttdeig, salt, urter og pepper i kjøkkenmaskin.
- Form kjøttbollene til passe størrelse og stek de i varm stekepanne til de har fått fin farge.
- Ha i tomatsausen, og la dette få et oppkok
- Ha i litt hakket fersk basilikum
- Kok pastaen etter anvisning – denne var 4 min i litt saltet vann
- La pastaen renne av seg. Ha den tilbake i kasserollen og ha i litt god olivenolje. Bland
- Anrettes med fersk pasta i en ring med en fordypning i midten.
- Ha i Kjøttbollene i tomatsaus
- Strø litt ferske urter over
- Riv over litt parmesan
Kjøttbollene stekes Ha i tomatsaus og kok opp Litt ferske urter gjør seg Bon apetitt