Verdens enkleste og beste pizzasaus vil nok mange si er å ta hardt i. Og det er det jo selvsagt også, men har du altså en utrolig enkel, og fantastisk god pizzasaus. Måten denne lages på gjør at du tar vare på den gode smaken i verdens kanskje beste tomater – San Marrzano. Jeg kjøpte denne varianten fra La Valle hos Mat av Vahl i Harstad. Men du får også veldig gode San Marzano i andre butikker rundt om i landet, og selvsagt på oluf.no og bakerovner.no.
San Marzano tomaten dyrkes ekslusivt i Agro Sarnese-Nocerino regionen. Denne tomatvarianten kjennetegnes av sin klare røde farge, og har en frisk og kraftig smak uten nevneverdig smak av syre. San Marzano tomaten er opprinnelsebeskyttet av EU (D.O.P). Opprinnelsebeskyttelse gis til matvarer som har unike karakterdrag direkte tilknyttet til miljøet hvor de produseres, og som ikke kan produseres på noen annet sted. For at det skal være San Marzano skal du se D.O.P. Pommodoro San Marzano foran på boksen, samt det unike nummeret på siden eller bak.
Hvordan lager jeg verdens enkleste og beste pizzasaus?
Hell boksens innhold over i en finmasket sil og la den tynneste saften renne av. Ha de så i en bolle og knus de for hånd. Bruk litt tid, og knus de godt. Den tynne tomatsaften du silte av kan du godt spare for å bruke i en tomatsuppe senere.
Smaksett den tykke massen du nå har med et par klyper maldonsalt, og et par gode klunker extra virgin oliven olje. Jeg hakket i tillegg opp en liten neve fersk basilikum og hadde i. Jeg brukte ikke ristet sort pepper (ja du leste riktig) i denne, men det kan du naturligvis gjøre :-). La sausen få stå en stund for å trekke smak.
Jeg tror du kommer til å bli overrasket over hvor god denne pizzasausen blir uansett om du syns den er verdens beste eller ikke.
Steike god mat
Når du først er inne på denne siden – ta en kikk innom her også….
Følg meg gjerne på Instagram her
Hei. Har prøvd sausen – kjempe god. Pleier å knuse den til slutt med food prosessor. Ser ikke ut som det er gjort her?
Helt riktig – jeg knuser den kun for hånd. Årsaken er at når du bruker maskin, så knuser du frøene, og der er det bitterstoffer. Så min anbefaling – knus de kun for hånd 🙂