Pizza med mortadella og mozzarella kuler ble en favoritt etter første smak – utrolig bra kombinasjoner og et fantastisk smaksbilde. Den enkle tomatsausen, skinka og mozzarellaen sammen med pesto er utrolig godt balansert. Det man erfarer her er at pizzaen løfter seg med at den siste toppingen has på kald.
Pizzadeigen er en min egen oppskrift og fremgangsmåte på Napolitansk pizzadeig som du finner her: https://www.steikegodmat.no/2021/02/16/napolitansk-pizzadeig/
Se gjerne innom butikken for masse flotte produkter til hyggelige priser – du finner den her: https://www.steikegodmat.no/butikk/
Pizzasaus
Den røde pizzasausen er enkel, men allikevel fantastisk god. Måten denne lages på gjør at du tar vare på den gode smaken i verdens kanskje beste tomater – San Marrzano. De hermetiske tomatene has i en bolle og knuses for hånd. Knus de godt. Ha blandingen over i en finmasket sil, og sil av den tynne tomatsaften (denne kan du godt bruke i en tomatsuppe). Smaksett den tykke massen du nå har med et par klyper maldonsalt, og et par gode klunker extra virgin oliven olje. Jeg hakket i tillegg opp en liten neve fersk basilikum og hadde i. Jeg brukte ikke ristet sort pepper (ja du leste riktig) i denne, men det kan du naturligvis gjøre :-). La sausen få stå en stund for å trekke smak.
Fremgangsmåte Pizza med mortadella og mozzarella kuler
- Pizzaen bakes ut, og smør utover ca 2-3 ss av tomatsausen.
- Strø over litt Mozzarella kubetti – eller revet mozzarella. Men ikke for mye…
- Stek pizzaen på høy varme på pizzastål eller i pizzaovn.
- Se siste finish etter bildene
- Når pizzaen er ferdig stekt topper du med:
- 8 halve skiver av Mortadella som du bretter
- Mozzarella kuler
- Hjemmelaget pesto