Pizza Bianca med lakrissalami og ananasgele har bevist at ananas og pizza er innafor. Pizzaen ble til som et ledd i å teste gele fra en lokal produsent. Slik jeg ser det er gele et fantastisk godt krydder i matlagingen – og her var det virkelig prikken over I’en.
Pizzadeigen er en kaldhevet deig med totalt 22 timer heve tid. Oppskrift på deigen (som virkelig kan anbefales) finner du her.
Pizzasaus
Den hvite pizzasausen er like enkel som den er genial. Jeg laget denne på 5 ss Creme fraiche, 1 ts sennep og 1 ts Hoisinsaus. Krydret med litt sitronsaft, Maldonsalt og ristet sort pepper.
Fremgangsmåte Pizza Bianca med lakrissalami og ananasgele
- Pizzaen bakes ut, og smør utover ca 2 ss av den hvite pizzasausen.
- Strø over litt Mozzarella kubetti – eller revet mozzarella. Men ikke for mye…
- Legg på tynne skiver av fennikel som har ligget med litt sitronsaft på
- Ha på tynne skiver av sotahjørnet (lakrissalamai) fra metervare as. Jeg kjøper den på Mat avVahl i Harstad.
- Strø over litt rå pinjekjerner
- Se siste finish etter bildene
- Når pizzaen er ferdig stekt topper du med:
- Litt revet god parmesan
- Noen litt rause dasher av denne fantastiske annanasgeleen laget av Christopher Smith-Hald i Kvæfjord. Denne selges på Skafferiet Gourmet i Harstad, men bruk gjerne en annen tilsvarende.