Steike god surkål er fast følge til ribbe med garantert sprø svor, Steike gode medisterkaker, og Steike gode julepølser – og her får du min variant av surkål (bruker i tillegg også rødkål). Jeg koker den på kraft etter kjøttrull kokingen – men har du ikke det kan du bruke vann eller vann/fond. Når juleforberedelsene nærmer seg ferdig, så har kraften av kjøttrullen rukket til 8 brød, surkål og rødkål – det er fint å kunne utnytte restene fra produksjonen.
Ingredienser/fremgangsmåte Steike god surkål
- 1,5 kg ferdig finsnittet hodekål legges lagvis med:
- 2 epler
- 1 – 1 1/2 pk karve
- Et par gode klyper Maldonsalt over lagene – legger totalt 3 lag
- Hell over 1 liter kraft
- Kok opp, og la koke/trekke ca 1 time – eller til kålen er mør
- Ha i 4-5 ss demerarasukker
- Smak til med 35% eddik – ca 3 korker, salt og evt litt ristet sort pepper
- Kålen skal være litt sur og litt søt
- Enkelt å lage – og når du først har gjort det vil du aldri ha noe annet
Og du – når du først er inne her, så ta en tur innom nettbutikken her: www.steikegodmat.no/butikk. Her finner du masse gode råvarer, mye bra utstyr, og ikke minst mye fine gaveartikler.
Gode oppskrifter.
Takk – veldig hyggelig å høre 🙂