Raus luksus rødkål er fast følge til ribbe med garantert sprø svor, Steike gode medisterkaker, og Steike gode julepølser – og her får du min variant av raus luksus rødkål (bruker i tillegg også surkål). Jeg koker den på kraft etter kjøttrull kokingen – men har du ikke det kan du bruke vann eller vann/fond. Når juleforberedelsene nærmer seg ferdig, så har kraften av kjøttrullen rukket å bli til 8 brød, surkål og rødkål – det er fint å kunne utnytte restene fra produksjonen.
Ingredienser/fremgangsmåte raus luksus rødkål
- 1 kg ferdig finsnittet rødkål legges lagvis med:
- 1-2 epler
- 1-2 stjerneanis (start med 1, og ha heller i mer når rødkålen har trukket en stund)
- 10-12 fiken som skjøres i tynne skiver – jeg liker at de vises ved servering
- 4 rause ss solbærsyltetøy
- 2 ss honning
- Et par gode klyper Maldonsalt over lagene – legger totalt 3 lag
- Litt ristet sort pepper mellom lagene – 1 liten klype hver gang
- Hell over 4 dl kraft (ta med fettet), 2 korker 35% eddik (bevarer fargen bedre) og 1 dl solbærsirup (kraft kan erstattes med vann eller vann, litt olje/smør + fond)
- Kok opp, og la koke/trekke ca 45 min – eller til kålen er mør
- Ha i 1-2 ss demerarasukker
- Smak til med salt, og evt litt pepper. Kålen skal ikke være sur/søt, men du skal mer kjenne smaken av krydder/ingredienser, kraft, fett. Denne smaker nydelig hvis du følger oppskriften – skal ikke trenge mye smaksjustering bortsett fra litt salt kanskje
- Enkelt å lage – og når du først har gjort det vil du aldri ha noe annet
Og du – når du først er inne her, så ta en tur innom nettbutikken her: www.steikegodmat.no/butikk. Her finner du masse gode råvarer, mye bra utstyr, og ikke minst mye fine gaveartikler.
Hei Geir, kordan kraft bruke du i rødkålen?
Jeg har stort sett alltid noe kjøttkraft i fryseren som kan brukes – evt kan du bruke kraft fra koking av kjøttrull (pass på at den ikke er for salt). Som et alternativ anbefaler jeg en god kjøttfond.