Ja jeg tror godt at jeg kan ta den vrien i overskriften, for her får du altså medisterkaker med veldig god smak, og som er et veldig bra tilbehør til julemiddagen. Hjemme hos oss består det av ribbe, julepølser, og disse medisterkakene som smaker veldig godt.
Denne oppskriften tar utgangspunkt i at du kverner kjøttet selv – prøv det og du vil bli overrasket over hvor enkelt det er, og hvor godt det blir. Men kjøper du ferdig farse er det bare å røre inn krydderblandingen etter at du har rørt den sammen med kjøttdeig.
Og husk: Kjøp gode og ferske råvarer, og sørg for at alt er godt nedkjølt når du begynner.
Og du – når du først er inne her, så ta en tur innom nettbutikken her: www.steikegodmat.no/butikk. Her finner du masse gode råvarer, mye bra utstyr, og ikke minst mye fine gaveartikler.
Ingredienser til 1 kg medisterkaker med veldig god smak
- 750 gram svinekjøtt som er malt 2 ganger
- 250 gram kjøtt av storfe som er malt 2 ganger
- 20 gram salt (2% av kjøttmengde hvis du justerer)
- 2 dl melk
- 2 dl fløte
- 2 ss potetmel
- 1 ts malt ingefær
- 1/4 ts nellik
- 1 revet muskatnøtt
- Et par klyper ristet sort pepper
Fremgangsmåte
- Kjør det malte kjøttet seigt med saltet.
- Spe litt om litt med væsken – elt godt inn mellom hver gang. Fortsett til du har hatt i ca 1/2 av væsken
- Ha i potetmel og krydder – elt det inn.
- Spe med resten av melken
- Lag til passe store medisterkaker (blir ca 20 av denne deigen) og legg de på en tallerken som er fuktet med vann
- Stekes på middels sterk varme til de har fått fin farge
- Trekkes i 10 minn i lett saltet vann, eller i kraft. Jeg kjøper svinekjøtt som jeg skjærer ut bein på, og dette koker jeg kraft på (med litt salt i) som medisterkakene trekkes i. Den kraften du har etter rekninga kan du godt bruke som basis i en saus – himmelsk smak..