Hvem har ikke sagt «jeg vinner jo aldri noe» – jeg sier det i alle fall innimellom. Men like fullt så leverer jeg jo Lotto hver eneste uke i flere utgaver – så langt uten de virkelig store uttellingene. På instagram følger jeg jo en god del av de lokale leverandørene i området, og meldte meg fort på Olaåsen Gård’s adventskalender på Instagram. Ikke veldig vanskelig – lik innlegget og skriv aktuell dato i kommentarfeltet. Liker sånne konkurranser da de er enkle, og så ser jeg jo at de har en hensikt for de som står bak. Uansett – 5. desember trakk jeg det lengste strået og vant jeg en pakke vaktelegg – jippi!. Så da var det bare å tenke ut hvordan jeg kunne bruke de å en torsdags ettermiddag alene i huset. Resultatet kan du se her – helt enkelt – et fantastisk smørbrød med storfe, vaktelegg og Dovretinde. Så må jeg tilføye at jeg vant trekningen i dag på adventskalenderen på jobb – det må være noe med sånne adventskalendere…
Storfe, vaktelegg og Dovretinde
Ingredienser og fremgangsmåte:
- 150 gram ytrefilet
- Grønnkål
- Cherrytomater
- Rød stjerneløk
- Asparges
- Tine Dovretinde
- Asparges
- 2 Landbrødskiver
- Fersk oregano eller Timian
- Sett en liten panne med vann på kok sak at den er klar til vakteleggene
- Ha smør i stekepannen, og rist lanbrødskivene slik at den/de får fin farge og blir litt crispy
- Ha smør/olje i stekepannen og rist grønnkål (stilken kuttet bort) på god varme. Skal bli litt karamellisert. Ha i rød stjerneløk delt i 4 (båter) og asparges. Helt på slutten legges halve cherrytomater i for å lye de litt.
- Stek ytrefileten på god varme slik at den brunes – krydre med salt og ristet sort pepper. Skal være litt rosa inni. La hvile…
- Kok vakteleggene i litt under 3 min – smilende egg. Ha i kaldt vann og skrell av skallet
Anrettes med ristet landbrødskive først på tallerken. Legg så på ristet grønnkål, rista rød stjerneløk og cherrytomat. Legg asparges ved siden av – evt oppå. Legg over ytrefilet skåret i passe tynne skiver, og legg over 2 skiver Dovretinde. Dryss over hakket fersk oregano eller timian. Risle over en god olivenolje.