Hopp til innholdet

Kylling med pasta og pesto

Travle dager kan fort føre til dårlige løsninger hva gjelder mat. Da er det godt å ha noen varianter av kylling med pasta og pesto. Gjort feil kan dette bli litt trist mat, men velger man gode råvarer, og sørger for riktig tilberedning blir en rask og god kylling med pasta og pesto beviset på at:

Hverdagsmat er festmat

Steike god mat

Kylling er ikke kylling synes jeg. Mulig jeg er påvirket av tidligere tiders fokus på bruk av nasarin i kyllingproduksjonen og metodene for selve produksjonen, men jeg liker å kjøpe det jeg betrakter som skikkelig kyllingfilet. Det er større fileter, pakket enkeltvis, ser og lukter bedre når du pakker den ut – og smak og konsistens er bra. Så kan det godt hende at noen vil mene at noe av dette er emosjonelt betinget – la så være. Mat er en opplevelse med smak, lukt, syn og opplevelse – her har jeg brukt gårdsklekket kylling, gode piccolotomater fra smak, sukkererter og fersk pasta. Enkle og gode råvarer som kan gjøre at hverdagsmat er festmat.


Ingredienser kylling med pasta og pesto

Ingredienser til kylling med pasta og pesto
  • 2 kyllingfileter
  • 1 pakke cherrytomater
  • Sukkererter
  • 1 pakke fersk pasta
  • Kokkens pesto
  • Parmesan eller Pecorino
  • Salat mix (ristede og saltede gresskarkjerner, jordnøtter og peanøtter) eller tilsvarende

Fremgangsmåte

steking av kylling

Sett en litt stor kjele med vann og litt salt på kok. Pastaen trenger bare 3-4 minutter, så den kan lages helt til slutt. Da er det greit å ha vannet klart

Stek kyllingfiletene i like deler smør/olje i god og varm panne til den får fin farge. Når du snur de krydrer du med salt og ristet sort pepper.

Når begge sider har fått god farge skrur du ned til middels varme. legg gjerne lokk over. Jeg liker å bruke et glasslokk med høy kant

Del sukkererter og cherrytomater i 2

Lag kokkens pesto hvis du ikke har den stående fra før.


Kylling stekes for å serveres med pasta og pesto

Kjenn om kyllingen er ferdigstekt (gjennomstekt, men ikke mer..). Dette kjenner du med at å trykke på fileten. Når den er fast i kjøttet er den gjennomstekt. Sjekk eit med å skjære gjennom en filet hvis du er usikker – etter noen ganger sitter det.

Kylling som stekes for mye blir tørr.

La kyllingfiletene hvile 4-5 minutter

Kok pastaen etter anvisning

Skru litt opp på stekepannen og fres sukkererter og have tomater ca et minutt i stekesjyen – dette kan også gjøres som det siste før du legger kjøttet til hvile. Ta platen av varmen


Ha gjerne pesto utblandet med litt olje i pastaen. Server evt pestoen ved siden

Anrett med pasta, kyllingen skjært i skiver og grønnsakene ved siden av. Bruk litt av stekesjyen over kyllingen.

Strø over litt salat mix for crunch

Riv parmesan eller pecorino over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer