Hjemmelaga pølsebrød er for meg alltid verdens beste – og disse må vel være noe av det enkleste å lage. Så uendelig mye bedre enn kjøpte – kanskje med noen veldig få unntak. Hos oss bruker vi disse laget som et mini pølsebrød til kokkens reinpølser som er en forrett med suksessgaranti. Lag gjerne en stor posisjon – og frys de.
Ingredienser (ca 16 pølsebrød)
- 12 dl hvetemel
- 2,5 ss sukker
- 1,5 – 2 ts salt
- 1/2 pk fersk gjær
- 2 ss smeltet smør
- ca 5 dl lunka vann (eller melk)
- 2 egg
- Ha alt det våte (vann og smeltet smør) i bollen, og rør ut gjæra (sjekk temperaturen på væsken!.
- Rør inn eggene
- Ha i sukker, salt og mel. Elt deigen med kjøkkenmaskin – ikke for hard elting. Start med lav hastighet og øk etterhvert. Konsistensen skal være slik at deigen akkurat slipper i toppen av bollen (ganske bløt deig).
- Sett deigen til hev i bollen med en plastpose over, og en håndduk over der igjen.
- Ha mel på benken, og del deigen i passe store deler, og trill de ut til avlange pølsebrød.
- Sett de på et stekebrett eller to med bakepapir og et klede over. Heves til omtrent dobbel størrelse (ca 20-30 minutt)
- Stekes midt i ovnen på 200 °C i ca 10-12 minutter – avhengig av størrelse, så følg med.
- Avkjøl et par minutter og dekk med klede. La dem avkjøle godt før servering – frys resten.