Her har du noen søte små kaker som passer fint til jul, og det er nok ikke helt feil å anta at store som små kommer til å elske disse. God på smak, lekker å se på når de blir stekt i muffinsformer, og de bidrar absolutt til julestemning syns vi – men de kan selvsagt spises hele året :-). Oppskriften er hentet fra Trine’s matblogg, men justert litt på fremgangsmåten.
Og du – når du først er inne her, så ta en tur innom nettbutikken her: www.steikegodmat.no/butikk. Her finner du masse gode råvarer, mye bra utstyr, og ikke minst mye fine gaveartikler.
Ingredienser
200 g | smør |
200 g | melis |
1 | vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker |
2 | egg |
300 g | hvetemel |
4 ss | maisenna |
1 ts | bakepulver |
200 g | bringebærsyltetøy (ca.) |
Bruk kjøkkenmaskin (på vår Kenwood bruker vi k-spade med gummibelegg) og rør smør og melis lyst og luftig. Tilsett egg og frøene fra vaniljestangen (eller ekte vaniljesukker), og rør til røren blir kremete. Sikt inn hvetemel, maisenna og bakepulver. La deigen hvile i minst en time i kjøleskapet.
Rull deigen til en pølse og del opp passende emner. Trill ut til kuler og legg de oppi muffinsformer som du har klipt til et bakepapir som passer oppi. Bruk et egnet redkskap for å lage en fordypning i kaken, og sprøyt inn litt bringebærsyltetøy med en sprøytepose. Det er viktig at syltetøyet er ganske tykt, slik at det ikke flyter utover.
Stekes midt i ovnen (over- og undervarme) ved 170 grader i 15-20 minutter, til kjeksene er lett gylne og syltetøyet har stivnet. Steketiden vil være avhengig av hvor store kjeksene dine er og stekeegenskapene til ovnen din. Pass derfor på mot slutten av steketiden, kjeksen skal være ganske lys. Avkjøl bringebærkjeksene på rist og oppbevar dem i kakeboks når de er helt avkjølte og tørre.