Denne potetpureen er også inspirert av Hellstrøm – i sin enkelhet er den en potetpure som smaker helt fantastisk og imponerer hver gang.
Fremgangsmåte:
- Kok godt melne poteter til de er godt møre – men ikke sundkokte. Ikke ha salt i vannet.
- Hell vannet av, og la de tørke litt på platen
- På forhånd har du smeltet smør i melk eller fløte – til en porsjon til 3-4 personer snakker vi om 1-2 dl væske og 1-2 ss smør
- Knus potetene med en ballongvisp (et redskap du bare MÅ ha – og da må du kjøpe en god hvor stålstrengene er stive).
- Spe inn litt og litt av fløte/smør blandingen og pisk dette inn med ballongvispen. Konsistensen på pureen må ikke være for tørr – den skal være som en grøt
- krydre med salt og ristet sort pepper
Når denne sitter i fingrene så har du et tilbehør til mange middagsretter som du kommer til å høste mye godord for. Den virker kanskje veldig enkel – men er til gjengjeld veldig, veldig god!