Her har du en utrolig enkel, men veldig god, laksepanne som skal være litt raus hva angår mengder og smaker. Gjør deg selv en tjeneste – prøv denne.
Ingredienser
- 1 kg laksefilet
- 3 medium purreløk
- 6-7 paprika i ulike farger – laksepannen skal være et fyrverkeri i farger
- 1-2 ts sambal oelek pr 3 dl væske (6 ts på 1,2 l væske syns vi er passe)
- 1-2 ss chilisaus pr 3 dl væske (vi bruker 6 på 1,2 l væske)
- Krydres med maldonsalt og ristet sort pepper
- Laksen legges i bunn av smurt ildfast form i store stykker
- Krydres med maldonsalt og ristet sort pepper.
- Purren kuttes i rause biter, vaskes og has oppå og rundt laksen
- Paprika renses og kuttes i rause biter og legges på toppen – gir et fantastisk fargespill
- Ha plastfolie over, og la gryten stå kaldt noen timer og trekke smak fra salt/pepper.
- Bland 6 dl fløte med 6 dl H-Melk. Ha i 6 ts sambal oelek og 6 ss søt chilisaus.
Stekes på 200 grader i 40-50 minutter (beregn 50 min hvis fisk og væske tas rett ut av kjøleskap).
Variasjoner:
- Mengde sambal oelek og chilisaus kan minskes/økes – men pannen skal ha et visst sting
- Tilsett noen fedd hvitløk?
- Matfløte istedenfor kremfløte, eller bare melk?
Denne anbefales!
Denne var utrolig god 😊
Var litt usikker på om det var ts eller ss med sweet chili sauce siden begge deler er nevnt i oppskriften ?
Jeg smakte meg bare frem til det var sterkt nok. Hadde også en hakket kinesisk hvitløk over paprikaen .
Hei igen. Godt å høre at du likte den – er en favoritt hjemme hos oss. Enkel alt i ett gryte som vi syns smaker himmelsk. Og takk for at du gjorde meg oppmerksom på skrivefeilen og uklarheten. Skal være spiseskjeer chilisaus – feilen er retta opP 🙂
Ser nydelig ut men vist nån i familier ikke liker laks kan man bruke Torsk eller Ørret da ?
Jeg har ikke prøvd det selv, men det går sikkert fint 🙂