Når barnebarna vil ha pastaskruer med ketchup til middag – da får vi pimpe opp den litt og sørge for at «Hverdagsmat er festmat»
- Pastaskruer kokes etter anvisning på pakken – normalt 7-8 minutter i lettsaltet vann. La de renne av og risle litt olivenolje over og rør rundt
- Kyllingfilet stekes i varm panne – krydres med Maldonsalt og ristet sort pepper på begge sider til de har fått god farge. Varmen skrus ned, legg gjerne over et lokk med høy kant som dekker kyllingen, og la den ligge å bli gjennomstekt på litt lavere varme. Tar normalt 8-10 min
- Rosenkål renskes for de ytterste bladene. Kutt av litt av stilken, og ta av noen blader til som du tar vare på
- Pinjekjerner ristes i varm panne til du ser de har fått farge.
- Rosenkålen kokes i godt saltet vann i ca 6-8 minutter – skal være litt crunch i den
- bladene fra rosenkålen kokes med det siste minuttet – de tas ut og legges rett i iskaldt vann
Anrett med kyllingbryst, kokt rosenkål og rosenkålblad, ristede pinjekjerner, ha over litt av stekesjyen, ha på Steike god pesto og riv over parmesan. Et enkelt, raskt og godt måltid som med litt ekstra innsats lever opp til at Hverdagsmat er festmat