Syltet rødløk er et utrolig godt tilbehør til mange matretter – her får du min oppskrift. Og hva bruker man nå det til – jeg har merket det som godt tilbehør til mat og ikke minst som god topping til pizza. Men syltet rødløk er en selvfølge til pølser, til hamburgeren, sammen med brødmat og godt pålegg, til kjøtt, til fisk – her er det egentlig bare fantasien som setter begrensninger.
Fremgangsmåte syltet rødløk
Jeg koker lake med følgende forhold:
- 1 del rødvinseddik
- 2 deler sukker
- 3 deler vann.
- Dette kokes opp under omrøring, og etter oppkok står det noen minutter på benken for å kjøles litt ned.
- Skiver av rødløk (må ikke være for tynn) legges i et sterilisert glass til det er toppet
- Laken helles på til glasset er fullt
- Lokket presses på slik at noe av laken renner over
- Tørk av glasset utvendig og sett på kjøl.
- alternativ måte (holder seg lengre). Når laken er kokt opp så har du i løken. Hold god varme på platen, og la trekke i 2-3 minutter. Ha løken over på glass, hell lake over, og lukk med tett lokk. Kjøl litt ned og sett i kjøleskap.
Varianten i økt 6 holder seg lenge på kjøl, og blir mykere. Den klassiske varianten blir det litt mer crunch i.
Kan godt smakssettes med fersk ingefær sammen med løken – personlig syns jeg det setter en ekstra spiss på den. Men her kan du gjerne prøve med å ha i litt korianderfrø/fennikelfrø/chili, fersk rosmarin/hvitløk.
Kan også lages på like deler vann, sukker og eddik som gir litt mere syrlighet og litt lengre holdbarhet.
Holder seg fint et par uker i kjøleskap