Pizza rosso con salame alla liquirizia – Pizza med Sotahjørnet lakrissalami. Jeg skjønner at denne komboen kan høres spesiell ut – men den smaker helt magisk. Denne salamien som er smaksatt med rå lakris og fennikelfrø er produsert av Metervare AS – de har forøvrig mye annet godt også…
Generelt for alle pizzatoppingene er at jeg her ikke sier noe om hvordan deigen er laget – dette fordi man her har mange valgmuligheter – alt fra deigen som du har kaldhevet i flere døgn, laget med poolish og gjerne 4-5 meltyper til den deigen som er direktehevet med kanskje bare et par tre timer heving. se mer under menyen for Pizza, Pizzadeig.
Hvis du har lyst til å lære mer om Napolitansk deig, poolish, Biga, glutennettverk og mere til, så anbefaler jeg deg å bruke siden til Pizzamani – og ikke minst anbefaler jeg deg kursene her – det er virkelig nyttig for å forstå kjemien og prosessene. Jeg har selv tatt kurset for Napolitansk pizza, og er stadig innom det igjen for å oppfriske. Og fortvil ikke – du er på ingen måte den første som syns at det rent umiddelbart blir mange inntrykk – vi har vært der all sammen. Samtidig syns jeg det er viktig å si at det ikke er nødvendig å ta dette med deig så langt, og i alle fall ikke i starten.
Fremgangsmåte
- Kokkens pizzasaus – Kokt på hermetiske tomater, eller kokt på ferske tomater.
- Mozarella cubetti eller Fiordilatte (eller revet Mozarella)
- Fennikel i tynne skiver – saft av sitron has over men de ligger på vent
- Sotahjørnet (lakris salami) i tynne halve skiver
- Pinjekjerner rå
- Etter steking risler du over en god olivenolje, river Parmesan og/eller Pecorino, fordel druegele rundt om på pizzaen (eller en annen litt søt gele), og noen blad fersk basilikum.