Pizzasaus er det mange meninger om – og snakker vi Napolitansk pizza så bannes jeg nok i kirken med mine. Men jeg liker kokt tomatsaus best – og jeg liker å tilsette litt andre ingredienser i tilberedningen og jeg liker et litt mer komplekst smaksbilde i pizzasaus. Jeg tror jeg kan garantere deg at mine oppskrifter på tomatsaus er gode – men hvis du vil ha en superenkel tomatsaus kan du bare bruke en boks hermetiske tomater som du knuser for hånd, lar de renne godt av, og krydrer med litt salt og olivenolje…
Jeg lager alltid Pizzasaus i store mengder, og tenker alltid at «nå har jeg en stund», men den gang ei… Det fine med denne pizzasausen er at den også er et utmerket utgangspunkt for tomatsaus til annen mat.
Fremgangsmåte:
- 2,5 kg’s hermetisk tomat – her Strianese San Marzano tomater.
- 2 rødløk, 1 fennikel, 5 hvitløksfedd, 2 røde chili, salt, ristet pepper, tørket basilikum og noen gode klyper demerarasukker – dette karamelliseres i pannen. Ha i litt olje, oppi med ingrediensene, og la alt karammeliseres i en kombinasjon av steking og sukker
- Oppi med tomatene, og kokca 1/2 time
- Avkjøl litt
- Kjør blandingen i blender til du har en jevn og fin saus (tar bare noen sekunder) – jeg måtte kjøre 2 runder på grunn av mengden.
- Og vips så har du ca 3 kg pizzasaus som smaker helt himmelsk – fryses i passe porsjoner.