Pizza med reinkjøtt, eller Bianca con potata e renne, har vært et veldig hyggelig bekjentskap, og er en av mine personlige favoritter – særlig hvis du velger Souvas (saltet og røkt). Kombinasjonen av potet, reinkjøtt, pepper, løk og tyttebær og eva litt rømme – helt utrolig smakskombo
Generelt for alle pizzatoppingene er at jeg her ikke sier noe om hvordan deigen er laget – dette fordi man her har mange valgmuligheter – alt fra deigen som du har kaldhevet i flere døgn, laget med poolish og gjerne 4-5 meltyper til den deigen som er direktehevet med kanskje bare et par tre timer heving. se mer under menyen for Pizza, Pizzadeig.
Hvis du har lyst til å lære mer om Napolitansk deig, poolish, Biga, glutennettverk og mere til, så anbefaler jeg deg å bruke siden til Pizzamani – og ikke minst anbefaler jeg deg kursene her – det er virkelig nyttig for å forstå kjemien og prosessene. Jeg har selv tatt kurset for Napolitansk pizza, og er stadig innom det igjen for å oppfriske. Og fortvil ikke – du er på ingen måte den første som syns at det rent umiddelbart blir mange inntrykk – vi har vært der all sammen. Samtidig syns jeg det er viktig å si at det ikke er nødvendig å ta dette med deig så langt, og i alle fall ikke i starten.
Bianca con potate e renne
- Hvit pizzasaus på 4-6 ss Creme Fraiche smaksatt med 1-2 ts sennep, 2 ss majones, 1-2 ts soyasaus og 1 ts hoisinsaus, salt og ristet sort pepper
- Potet i tynne skiver – legges rundt hele pizzaen oppå den hvite sausen, men ikke like tett som på potetpizzaen
- Sjalottløk i tynne skiver legges litt spredt
- Hakket hvitløk
- Fersk rosmarin
- Pinjekjerner
- Souvas eller finnebiff skiver (disse tines, legges på et fat, krydres med salt og pepper gjerne en time før tilberedning
- Ristet pepper/einebær
- Etter steking – Tyttebærsyltetøy
- Man kan godt vurdere å ha over noen små dasher med rømme også